Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Concurs de filme scurte "Europa la liceu"

A patra editie a concursului de filme scurte "Europa la liceu" a fost lansata, ieri, la Sinaia. Actiunea se adreseaza elevilor de liceu, tema concursului fiind "Romania. Filmat in Europa".
Liceeni trebuie sa surprinda intr-un film de trei minute ce aduce Romania Uniunii Europene odata cu aderarea, care e contributia Romaniei si a romanilor la "concertul european", cum vom influenta soarta Europei cu valorile si felul nostru de a fi. Materialul vizual trebuie sa fie insotit de un sinopsis al filmului, dar si de o prezentare a modului in care a fost gindit si dezvoltat proiectul. Website-ul proiectului este: www.europa-la-liceu.ro. Grupele de liceeni care doresc sa obtina ajutor pentru dezvoltarea proiectelor pot beneficia gratuit de consultanta accesind lista de consultanti publicata pe site. Inscrierea proiectelor in concurs se va face prin internet, pe site-ul concursului, www.europa-la-liceu.ro. Data limita pina la care se pot trimite proiectele este 23 martie.
La lansarea proiectului, realizata la Sinaia, reprezentantii a 40 de organizatii de tineret partenere in program au dezbatut tema din acest an cu Giorgio Ficcarelli, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Sorin Botoseneanu, Mircea Vasilescu, Teodor Frolu si Mircea Toma. Rolul acestor organizatii este de a derula sesiuni de training in liceele din toata tara, de a veni in sprijinul participantilor cu informatii despre tema propusa si de a oferi sprijin tehnic pentru grupele de participanti la concurs. Pe linga obtinerea de informatii despre Uniunea Europeana si notiuni de project management, aceste sesiuni ii provoaca pe tineri sa se alature dezbaterii privind viitorul european al Romaniei si sa-si proiecteze propria evolutie, din perspectiva oportunitatilor aduse de aderare. Proiectele vor fi evaluate la nivel national de catre un juriu format din specialisti in arta filmului si din membri ai Reprezentantei Comisiei Europene, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate pe 9 mai - Ziua Europei, in cadrul Galei de inchidere a Festivalului Filmului European, in Bucuresti.
Manifestarea este organizata de reprezentanta Comisiei Europene in Romania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii