Numai câteva zile mai au la dispoziţie elevii din clasele a II-a - a X-a pentru a intra în Concursul de creaţie literară "Hai, despre copilărie să vorbim!", ajuns la ediţia a VII-a. Concursul are două secţiuni, Creaţie literară şi Interpretare critică. Pentru secţiunea Creaţie literară lucrările pot fi expediate pe adresa Şcolii "Ion Creangă". Pe plic se va face precizarea obligatorie: ciclul primar sau ciclul gimnazial (clasele V-VI sau claseleVII- VIII). Lucrările trimise în format electronic nu vor fi luate în considerare. Creaţiile trimise prin poştă vor fi secretizate de către profesorul îndrumător al elevului, după ce s-a asigurat că este completat corect colţul din dreapta sus, iar sub titlul compunerii este făcută clar precizarea: clasele V-VI sau VII-VIII.
Pentru secţiunea Interpretare critică a unui text poetic contemporan, destinată claselor a VII-a - a X-a, lucrările se vor expedia numai în format electronic pe adresa: poeziile_lui_baciut@yahoo.com până pe 15 februarie.
Lucrările vor fi tehnoredactate cu font Times New Roman 12 la 1 1/2 rânduri, obligatoriu cu diacritice, menţionându-se în colţul din dreapta sus numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, localitatea, judeţul, numele profesorului îndrumător şi adresa de e-mail a profesorului, precum şi un număr de telefon pentru a putea fi contactaţi de către organizatori.
Secţiunea Creaţie literară are subsecţiunile: Proză scurtă şi Poezie. Secţiunea Interpretare critică a unui text poetic contemporan solicită realizarea unui eseu critic de 1-2 pagini pe baza textelor poetice ale scriitorului Nicolae Băciuţ. Textul va fi selectat din volumul de versuri Poemul Phoenix, apărut în 2011, la editura Dacia şi care poate fi procurat de la organizatori în format electronic. Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-o carte ce va fi prezentată la festivitatea de premiere de către poet şi va fi transmisă electronic tuturor participanţilor.
Detalii despre concurs pot fi aflate de la iniţiatoarea concursului, prof. Angela Olaru, de la Şcoala "Ion Creangă" pe adresa de e-mail olaru_angi2006@yahoo.com, dar şi de pe site-ul concursului http://creanga.webs.com.
Concursul este organizat de Şcoala "Ion Creangă" în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" şi Muzeul Brăilei. Coordonatori sunt prof. Angela Olaru şi învăţătoarea Mariana Simion. La ediţia anterioară, concursul a mobilizat talente din toate zonele ţării. Au fost trimise peste 2.000 de lucrări din ţară, dar şi din Republica Moldova.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.