Concurenta mare pentru un post la Jandarmerie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Concurenta mare pentru un post la Jandarmerie

Dupa ce au aflat ca stagiul militar nu mai este un criteriu de angajare obligatoriu, tinerii braileni au luat cu asalt compartimentul de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) pentru a se inscrie la concursurile de ocupare a posturilor vacante.
Oferta de locuri de munca nu este insa foarte vasta, doar doua posturi, la care se pot inscrie si cei fara armata, fiind scoase la concurs pina in prezent. Este vorba despre un loc de subofiter operativ la Detasamentul Mobil de Interventie, ramas neocupat din luna martie, si unul de ofiter specialist II la compartimentul Administrare Patrimoniu Imobiliar.
Seful Serviciului Resurse Umane, capitan Constantin Manea, ne-a declarat ca numai pentru primul post vacant, la care se cere doar liceul, cu diploma de bacalaureat, s-au inscris 40 de candidati, multi dintre ei neavind stagiul militar satisfacut. Desi la Jandarmerie nu exista limita de virsta, candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii si sa treaca de examenul psihologic si de probele sportive, dupa care vor sustine testul scris.
"Avind in vedere ca nici stagiul militar nu mai este obligatoriu mi se pare ca ar fi discriminare daca nu i-am accepta si pe tinerii fara armata. Oricum conditiile pentru ocuparea celor doua posturi sint destul de drastice, in special probele sportive, nu le facem impresie falsa. Este adevarat ca numarul celor care s-au prezentat la IJJ pentru a se inscrie la concurs a crescut destul de mult dupa ce s-a emis ordinul care prevede ca stagiul militar nu mai este obligatoriu", a precizat capitanul Constantin Manea.
Faptul ca o parte dintre tinerii care vor reusi sa ocupe un post la Jandarmerie nu au facut armata va insemna o munca in plus pentru cei care se vor ocupa de instruirea lor. Oricum, jandarmii proveniti din viata civila nu vor intra in focurile meseriei imediat, ci dupa citeva stagii de pregatire. Ei vor urma cursuri de initiere si de pregatire profesionala, iar in masura in care avanseaza in functie sint trimisi la specializare, astfel incit activitatea pe care o desfasoara sa fie eficienta. Cursurile de initiere au o durata de sase luni si se desfasoara la Cimpulung Muscel, Falticeni si Gheorghieni.
De asemenea, tinerii interesati sa devina jandarmi au la dispozitie 220 de locuri in institutiile de invatamint superior ale Ministerului Internelor si Reformei Administrative si M.Ap.N., pentru care pot candida fara discriminare atit barbati, cit si femei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro