Mergi la conţinutul principal

Concurenţă acerbă pentru un post în Poliţie

Concurenţa pentru ocuparea unui post de agent în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila este una destul de mare. În numai două zile, la sediul instuţiei s-au depus 90 de cereri din partea brăilenilor, fete şi băieţi, dornici să îmbrace uniforma de om al legii. Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii IPJ Brăila, luni au fost înregistrate 42 de cereri, iar marţi s-au primit 48 de solicitări din partea celor care visează la meseria de poliţist.Termenul de înscriere este până vineri, 8 aprilie, ceea ce înseamnă că înscrişii vor avea de luptă, nu glumă, pentru a prinde un post.
Oricum, în primă etapă, candidaţii vor susţine proba sportivă, probă de concurs eliminatorie: "rezistenţă" şi "abdomene" pentru persoanele angajate din sursă externă şi "rezistenţă" pentru cei care vor să se reîncadreze în sistem, cu bareme conform vârstei. Cert este că pe 14 mai 2016 se susţine concursul, respectiv proba scrisă.
Poliţiştii informează că la proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai persoanele a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declarate "apt" medical şi psihologic. "Proba de evaluare a performanţei fizice este proba de concurs eliminatorie şi este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă. Este declarat «Admis» candidatul care îndeplineşte baremul stabilit pentru nota 6. Candidaţii declaraţi «respins» la proba de evaluare a performanţei fizice nu vor fi planificaţi la proba «test scris». Proba de evaluare a performanţei fizice nu se repetă, nu se reexaminează şi nu poate fi contestată", sunt condiţiile postate pe site-ul Poliţiei Române.
După cum v-am informat, de la 1 aprilie s-a dat startul reîncadrărilor de personal (46 de locuri la nivel naţional, câte unul în fiecare judeţ şi 6 la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti) şi angajărilor din sursă externă (1.853 de locuri la nivel naţional), 10 fiind la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Posturile scoase la concurs sunt repartizate la Posturile de Poliţie Rurală, precum şi la secţiile de poliţie din Bucureşti. Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot accesa pagina web oficială a IPJ Brăila: https://br.politiaromana.ro, secţiunea "Carieră".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro