Concurenţă acerbă la Judeţean. 194 de candidaţi înscrişi pentru 33 de posturi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Concurenţă acerbă la Judeţean. 194 de candidaţi înscrişi pentru 33 de posturi

• începutul de an aduce foarte mulţi aspiranţi la funcţiile scoase la concurs de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila • cea mai mare concurenţă este pentru posturile de îngrijitor, unde s-au înscris 108 candidaţi, toţi fiind admişi în urma selecţiei dosarelor • în schimb, pentru postul de instalator, deşi s-au înscris 6 persoane, doar una singură a îndeplinit toate condiţiile impuse

 

Sectorul bugetar atrage din ce în ce mai mulţi aspiranţi la locuri stabile de muncă, dar şi la un salariu mare, căci sectorul privat a fost lăsat în urmă de ultimele schimbări legislative. Nici Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu face excepţie, aşa că în urma scoaterii la concurs a 33 de posturi vacante, aproape 200 de persoane s-au înscris. Selecţia dosarelor a fost probă eliminatorie, iar în urma analizării documentelor depuse de către doritori, au mai rămas în concurs 171 de candidaţi. Ceilalţi au fost respinşi, potrivit site-ului SJU, din cauza lipsei vechimii ori a diferitelor certificate solicitate în funcţie de specificul postului.

Pentru singurul post de economist vacant la Serviciul Achiziţii publice, la nivelul unităţii sanitare brăilene, s-au înscris 7 persoane, însă au fost declarate admise doar 6.

Candidaţii care au optat pentru cele 17 posturi de infirmier se pot considera mai “norocoşi”, deoarece din totalul de 37 de persoane înscrise, doar 20 au trecut de proba dosarelor. Ceilalţi 17 doritori au fost respinşi, deoarece nu îndeplineau condiţia vechimii de minimum 1 an ca infirmieri. Putem trage concluzia că în cazul acestor posturi vacante, concurenţa nu este deloc mare. Cele 17 posturi sunt la următoarele secţii şi compartimente: Medicină Internă (1 post), Nefrologie (1 post), Chirurgie I (2), Chirurgie Toracică (1), Chirurgie Vasculară (1), ATI I (1), Neurologie (1), Boli Infecţioase (1), Oncologie (2), Chirurgie II (1), Reumatologie (1), Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice (2), Obstretică Ginecologie II (1), Bloc Operator B (1).

În schimb, pentru cele 10 posturi de îngrijitoare s-au înscris 108 persoane şi toate au fost admise în urma selecţiei dosarelor de concurs. Pentru aceste posturi, era nevoie doar de absolvirea unei şcoli generale şi cam atât, neexistând condiţia vechimii în muncă, iar asta ar putea fi o explicaţie atât pentru concurenţa foarte mare, dar şi pentru faptul că niciun candidat nu a picat proba eliminatorie a dosarelor. Secţiile care au nevoie de îngrijitoare sunt: Boli Infecţioase (2), Gastroenterologie (2), Obstretică-Ginecologie II (1), Camera de Gardă Pavilion B (2), Farmacia Corpului D (1), Bloc Operator Corp B (1)  şi Ambulatoriul Integrat personal auxiliar corp A+B (1).

Şi pe postul de instalator a fost “bătaie”, s-au înscris 7 persoane, însă doar un “norocos” a reuşit să îndeplinească toate condiţiile impuse. Ceilalţi  candidaţi ori nu aveau vechimea necesară de 3 ani ca instalator sanitar, ori nu au avut certificatele solicitate.

Alte 36 de persoane s-au înscris pentru cele patru posturi de brancardier. Asta ar însemna 9 candidaţi pe un singur loc, în condiţiile în care în urma analizării dosarelor nu a fost nimeni respins. Şi pentru aceste locuri vacante era necesară doar şcoala generală, fără a se cere vechime în muncă ori alte acte. Cele patru posturi de brancardieri sunt împărţite astfel: unul la Ortopedie-Traumatologie, unul la ATI II şi două la Camera de gardă.

Concursurile stau să înceapă. Candidaţii pentru posturile de infirmier vor susţine proba practică pe 18 ianuarie, iar pe 23 ianuarie interviul. Pentru posturile de îngrijitor curăţenie, proba scrisă a fost programată pentru 28 ianuarie, proba practică pe 31 ianuarie, iar interviul va avea loc pe 5 februarie. Pentru posturile de brancardier, proba scrisă se va desfăşura pe 8 februarie, proba practică pe 13 februarie, iar interviul pe 18 februarie. Candidatul pentru postul de instalator va susţine proba practică pe 4 martie, iar dacă va fi declarat “admis”, va merge la interviu pe 7 martie. Ceilalţi 6 candidaţi pentru funcţia de economist la Serviciul Achiziţii publice vor da o probă scrisă pe 25 februarie, iar pe 28 februarie va avea loc interviul.

Reamintim că, potrivit managerului SJU, Delia Râşnoveanu, funcţiile de economist şi muncitor s-au vacantat recent, în timp ce celelalte posturi scoase la concurs s-au vacantat în cursului anului 2018 fie prin pensionări, fie prin plecări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro