Pe 26 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa Tineretului este programat concertul "Cavalerii Felinarelor târzii", susţinut de maestrul Tudor Gheorghe. Vor fi prezentate publicului cele mai frumoase melodii din repertoriul a două legende ale muzicii interbelice, Zavaidoc şi Jean Moscopol. Solistul va fi acompaniat de orchestra Arkadia, condusă de dirijorul şi orchestratorul Marius Hristescu. Biletele pot fi procurate din holul Casei Tineretului.
Brăileanul Jean Moscopol a reprezentat o personalitate complexă a perioadei interbelice, care s-a remarcat ca autor de romanţe şi muzică "de pahar". Lui îi aparţine celebra "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara?", care a fost ulterior preluată de Gică Petrescu. Aflat în exil din cauza nesupunerii faţă de regimul comunist, Moscopol a început să cânte şi să promoveze melodii împotriva regimul comunist şi anti-Republica Populară Română, care au fost incluse în spectacolul susţinut de Tudor Gheorghe.
Marin Teodorescu, cunoscut cu numele de scenă Zavaidoc, a fost fiu al unui apreciat violonist şi ţambalagiu. A fost remarcat pentru talentul şi virtuozitatea sa artistică chiar de George Enescu, alături de care a susţinut în timpul Primului Război Mondial spectacole muzicale menite să ridice moralul soldaţilor şi ofiţerilor români.
"Acest spectacol ilustrează, poate, cel mai bine dintre toate, că era foarte bine orânduită societatea română în acea vreme. Exista o clasă de mijloc, care mergea la restaurant, mânca fripturi, bea sprituri... Oamenii erau fericiţi cu familiile şi prietenii lor, se distrau, vorbeau tare şi ascultau Zavaidoc. Exista elita, lumea rafinată a Micului Paris de altadată... Cuconetul se ducea în restaurantele de lux, cu domnii îmbrăcaţi în smoking şi cu papioane la gât, cu părul lins şi dat cu briantină şi ascultau Moscopol", a descris Tudor Gheorghe spectacolul "Cavalerii Felinarelor târzii".