Mergi la conţinutul principal

Concert pe scena Casei Tineretului, de Ziua Națională

* are loc premiera Operetei "Crai nou", de Ciprian Porumbescu, pe un text de Vasile Alecsandri * opera va fi pusă în scenă de reputatul Teatru Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați * își dau concursul orchestra, corul, dansatorii și soliștii Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", iar regia artistică este semnată de Adrian Mărginean * locurile vor fi limitate la 50% din capacitatea sălii

 

Sub genericul "Sărbătorim românește 1 Decembrie 2021", în seara zilei de miercuri, 1 Decembrie - Ziua Națională a României, va fi pusă în scenă, pentru prima dată la Brăila, Opereta "Crai nou", de Ciprian Porumbescu.

"1 Decembrie este zi de sărbătoare pentru tot neamul românesc. Filarmonica "Lyra - George Cavadia", Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila au invitat, pe 1 Decembrie 2021, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați, să pună în scenă Opereta "Crai nou", de Ciprian Porumbescu, pe un text de Vasile Alecsandri. Premiera va avea loc miercuri, 1 Decembrie 2021, ora 18.30, la Casa Tineretului, evenimentul artistic fiind dedicat Zilei Naționale a României", se precizează într-un comunicat al Filarmonicii "Lyra-George Cavadia" Brăila.

Își dau concursul orchestra, corul, dansatorii și soliștii Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați, iar regia artistică este semnată de Adrian Mărginean. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Eugen Dan Drăgoi.

Potrivit organizatorilor evenimentului cultural dedicat Zilei Naționale, Opereta "Crai nou" - prima operetă românească, scrisă cu pasiune și dragoste de țară de marele nostru compozitor Ciprian Porumbescu, a răsunat pentru prima dată pe data de 27 februarie 1882, la Brașov, bucurându-se de un mare succes în rândul publicului.

"Locurile fiind limitate la doar 50% din capacitatea sălii, vă invităm să vă procurați din timp bilete de la Agenția de bilete a Filarmonicii, din Strada Ana Aslan nr. 29, sau online de pe platforma BLT.ro. Prețul biletului pentru adulți este de 40 de lei, pentru pensionari și studenți de 20 de lei, iar pentru elevi de 10 lei. Vă așteptăm cu drag!", se mai precizează în comunicatul Filarmonicii "Lyra-George Cavadia" Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro