Mergi la conţinutul principal

Concert de neratat la Casa Tineretului: „Messa di Gloria”, de Giacomo Puccini

• evenimentul este organizat de Filarmonica „Lyra - George Cavadia”, în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului

 

Postul Paștelui este o perioadă de introspecție, în care creștinii se pregătesc spiritual pentru sărbătoarea pascală.

În acest context, Filarmonica „Lyra - George Cavadia”, în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila, le propune brăilenilor un concert în premieră: „Messa di Gloria”, de Giacomo Puccini, fiind omagiat în acest fel și centenarul de la trecerea în neființă a marelui compozitor italian. Puccini a compus această piesă religioasă pentru orchestră, cor pe patru voci și doi soliști (un tenor și un bariton), în scopul obținerii diplomei de absolvire a studiilor Institutului Muzical „Luigi Boccherini” din Lucca. Premiera absolută a piesei a avut loc în data de 12 iulie 1880, iar compoziția a fost foarte apreciată pentru originalitate și pentru frumusețea melodiei. Compozitorul a folosit și dezvoltat teme din „Messa di gloria”, mai târziu, în operele „Edgar” și „Manon Lescaut”.

Potrivit prof. dr. Ioana Luminița Vasile, consilier artistic al Filarmonicii „Lyra - George Cavadia” Brăila, tot în cadrul acestui concert, publicul va putea asculta și alte două creații pucciniene binecunoscute: „Intermezzo”, din opera „Manon Lescaut”, și celebrul „Te Deum”, din opera „Tosca”.

„Sub bagheta maestrului dirijor Gheorghe Victor Dumănescu se va închega colaborarea cu orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, împreună cu soliștii: tenorul Paul Lungu, baritonii Alin Munteanu și Constantin Lupu și basul Sebastian Băncilă. Concertul special ce va reuni numele menționate anterior va avea loc în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, ora 18.30, la Casa Tineretului Brăila”, a precizat prof. dr. Ioana Luminița Vasile

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Filarmonicii „Lyra”, din Strada Ana Aslan nr. 29, sau online de pe platforma BLT.ro. 

https://www.blt.ro/messa-di-gloria-giacomo-puccini-premiera.html.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro