Mergi la conţinutul principal

Concert de muzică sacră la Capela Militară „Sfinții Mucenici Brâncoveni”

* acesta va fi susținut de Corala „Camerata” a Centrului de Creație Brăila și de invitații lor speciali, duminică, 21 aprilie, de la ora 10.00 * dirijor: cpt. Raul Ionuț Badale

 

 

 

Corala Feminină „Camerata” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), în colaborare cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila va susține duminică, 21 aprilie, începând cu ora 10.00, un Concert de muzică sacră, sub bagheta dirijorală a cpt. Raul Ionuț Badale. La evenimentul care va avea loc la Capela Militară „Sfinții Mucenici Brâncoveni”, din cartierul Viziru, vor particpa, de asemenea, invitați speciali ai Coralei „Camerata” și ai parohiei brăilene.

Corala Feminină „Camerata” a fost înființată în anul 1997 la inițiativa Centrului de Creație Brăila, într-o perioadă în care activitatea culturală brăileană înregistra un vizibil  declin. Bagheta dirijorală a fost încredințată profesoarei Paraschiva Moise, referent cu probleme muzicale în cadrul instituției. „Camerata” a fost și o replică a celebrului cor bărbătesc „Armonia” al Casei Municipale de Cultură. De altfel, Corul „Armonia” era singurul cor activ în anii ‘90, cu manifestări publice de calitate, astfel că apariția Coralei Feminine „Camerata” a fost una binevenită.

Reunind circa 40 de membre de vârste și categorii sociale diferite (studente, salariate, casnice, pensionare), Corala Feminină „Camerata” a acumulat, de-a lungul anilor, un repertoriu de aproximativ 70 piese, predominantă fiind miniatura corală, cu o vădită varietate tematică și structurală și cu o remarcabilă preocupare privind interpretarea expresivă.

În prezent, Corala „Camerata” este dirijată de cpt. Raul Ionuț Badale, ofițer cu o bogată experiență dirijorală în cadrul Garnizoanei Brăila. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro