Concentrare maximă pentru o coregrafie spectaculoasă în spectacolul "Domnului Profesor, cu dragoste!" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Concentrare maximă pentru o coregrafie spectaculoasă în spectacolul "Domnului Profesor, cu dragoste!"

Repetiţiile pentru spectacolul "Domnului Profesor, cu dragoste!", regizat de Horia Suru, sunt în toi. După două săptămâni de antrenamente fizice dure cu Adrian Iacov, tinerii selectaţi au început atelierele de dans, sub coordonarea lui Horia Suru, a coregrafei londoneze Sophie Robinson şi a lui Adrian Iacov. Miercuri a fost ultima zi în care s-au triat cei înscrişi, coordonatorul proiectului, Horia Suru, fiind convins că, deşi au rămas mai mulţi tineri decât ar fi fost suficienţi pentru scenă, 16 în loc de 12, nu va mai face alte trieri.

Cei 16 copii trag cu dinţii de ei, îşi mobilizează voinţa pentru a reuşi să realizeze secvenţele de dans aşa cum li se arată, să se coordoneze, pentru că un element important în dansul lor va fi sincronizarea şi de acest lucru depinde foarte mult efectul spectaculos al momentelor de coregrafie. "S-a muncit foarte mult, sunt impresionat de ceea ce au reuşit să realizeze aceşti copii în doar două zile. Sunt uimit şi de faptul că nu s-au triat singuri aşa cum mă aşteptam. Antrenamentele au fost dure, foarte serioase, i-au solicitat fizic intens şi mă aşteptam să renunţe singuri după câteva antrenamente, să spună nu mai pot, trebuie să plec. Oameni care în viaţa lor nu făcuseră mai mult de trei abdomene au ajuns acum să facă 200. A fost foarte greu să aleg. Aceşti copii au dovedit o voinţă surprinzătoare. Aş fi putut cu toţi cei 22 să fac spectacolul dacă am fi avut loc pe scenă, însă trebuie să ne adaptăm", a explicat coordonatorul Horia Suru. Cei 16 tineri trebuie să ştie foarte bine dansurile pe care le vor avea de făcut, să le viseze, să le facă fără a se gândi la ele, pentru că ei vor trebui să şi compună texte, să memoreze altele, iar dansul lor trebuie să vină de la sine.

După sărbători, lucrul la spectacol se va accelera. Vor începe să lucreze şi actorii, iar copiii, în ateliere, vor lucra şi mai aplicat.

"După sărbători vom hotărî echipa de actori, care vor începe lucrul, deşi ei nu au parte de coregrafie. Ei au o partitură statică, opusă celei interpretate de copii. Singurul care va avea şi parte de coregrafie va fi Profesorul", a mai spus Horia Suru. Spectacolul "Domnului Profesor, cu dragoste", şi "Olimpiada de Improvizaţie", coordonată de actorul Dragoş Muscalu, fac parte din programul "Teatrul şi Şcoala" iniţiat de Teatrul "Maria Filotti" împreună cu Asociaţia Culturală "Maria Filotti".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro