Mergi la conţinutul principal

CONAF Brăila a susținut prima oră de educație antreprenorială

* evenimentul organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Brăila a avut loc la finalul lunii mai, la Liceul Teoretic “Nicolare Iorga”, iar peste 150 de elevi de liceu au luat parte la o discuție aprofundată despre educație, valori, visuri și antreprenoriat

 

La finalul lunii mai, peste 150 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Brăila au luat parte la o discuție aprofundată despre educație, valori, visuri și antreprenoriat. Evenimentul a fost prima întâlnire de acest gen în urma Pactului pentru Educație Antreprenorială inițiat de  Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, pact ce are ca scop susținerea dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalități noi și creative de predare și învățare, începând din școala gimnazială și continuând cu învățământul superior.

La întâlnirea de la Liceul “Iorga” au participat Cristina Chiriac - președinte CONAF, Nicoleta Munteanu - vicepreședinte CONAF, Daniela Cireașă - președinte CONAF Brăila, Nicholas Cațianis - actor și regizor, Simona Doroftei - director Liceului Teoretic “Nicolae Iorga” și prof. Cici Bolovan - inspector școlar general adjunct.

“Mă bucur mult că am găsit la Brăila deschidere din partea Inspectoratului Școlar Județean de a încheia acest acord pentru Educație antreprenorială. Am văzut în elevi interes, dorința de a afla mai mult despre ce înseamnă antreprenoriatul, iar sfaturile noastre au fost de a-și alege mentori valoroși care să-i inspire către calea cea mai potrivită pentru ei, fie că vorbim despre viitori antreprenori sau  intraprenori. Le mulțumesc speakerilor invitați și îmi doresc ca următorul pas să fie cooptarea de antreprenori locali care să meargă în școlile brăilene și să le arate copiilor noștri ce înseamnă antreprenoriatul, cu bune și cu rele, cu profit sau pierdere, cu angajați sau fără. Important este ca generația care urmează să fie mai informată și mai conștientă atunci când face alegeri. Așteptăm invitații din partea unităților de învățământ pentru a susține astfel de evenimente după reînceperea școlilor”, a declarat Dana Cireașă, președinte CONAF Brăila.

Reamintim că, la Brăila, Pactul pentru Educație Antreprenorială a fost semnat pe 12 mai 2022, proiectul fiind cea mai amplă acțiune CONAF în direcția unui viitor antreprenorial sustenabil.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro