Mergi la conţinutul principal

CONAF Brăila, primul Maraton de Educație Antreprenorială. Concurs de planuri de afaceri întocmite de liceeni

* evenimentul va avea loc luni, 27 februarie, la Teatrul ”Maria Filotti”, de la ora 12.00, când se va desfășura și concursul de planuri de afaceri la care s-au înscris echipe de elevi de la liceele brăilene * ideile lor de business vor fi evaluate de un juriu format din antreprenori de renume, care vor fi și speakeri în cadrul maratonului: Dragoș Petrescu, Nicoleta Munteanu, Hildegard Helene Brandl și Cristina Chiriac

 

 

Liceenii din Brăila vor lua parte la primul Maraton de Educație Antreprenorială oragnizat în orașul nostru! Evenimentul va avea loc luni, 27 februarie, de la ora 12.00, la Teatrul ”Maria Filotti”, fiind organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Brăila, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila.

Maratonul se desfășoară după ce CONAF Brăila, în baza Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat la nivel național cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC și cu sprijinul ISJ Brăila, a desfășurat ore de educație antreprenorială în liceele brăilene. Întâlnirile au fost susținute de către antreprenori locali iar în total au participat peste 300 de elevi din patru unități de învățământ. Iar luni, pe 27 februarie, maratonul va culmina cu un concurs de idei de afaceri.

Elevii s-au unit în mai multe echipe și pe baza celor învățate la cursuri au elaborat de la A la Z un plan de afaceri. Emoțiile pentru liceeni vor fi mari pentru că își vor prezenta proiectul în fața unui juriu format din antreprenori de renume. Experții vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare în fața juriului. La final, cele mai bune idei de afaceri vor fi premiate.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți antreprenori cu notorietate din întreaga țară și reprezentanți ai autorităților locale: Daniela Cireașă - președinte CONAF Brăila, fondator ”Netspace” și ”Neoprivacy”, Cristina Chiriac – fondator ”Flori de ie” și președinte CONAF, Dragoș Petrescu – antreprenor, Hildegard Helene Brandl – antreprenor și vicepreședinte CONAF, Nicoleta Munteanu – fondatoare ”Kids in business” și vicepreședinte CONAF, Monica Ivașcu – actriță și fondatoare Atelierul de teatru ”Cireșarii”, Marian Dragomir – primarul Municipiului Brăila, Elena Tudor – inspector școlar general, Cătălin Nistor – profesor înot, antrenor campioni naționali, Adriana Bogatu – autor și profesor. Aceștia vor participa la maraton în calitate de jurați și speakeri.

”Am avut în vedere rezultatele excelente obținute de elevii brăileni la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Am descoperit copii cu idei geniale de afaceri și ne-am dorit promovarea lor atât la nivel local, cât și la nivel național. Ne-am propus să aducem ca speakeri și membri ai juriului antreprenori cu notorietate, business angels, persoane care pot deveni mentori pentru generația actuală de liceeni. Mă bucur că un astfel de maraton are loc în premieră la Brăila și sper că vom da startul organizării acestui tip de evenimente în întreaga țară”, a afirmat Daniela Cireașă, președinte CONAF Brăila.

Cum educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, Cristina Chiriac, președinta CONAF, a punctat valoarea inovației, ca pilon de dezvoltare a unui viitor antreprenorial sustenabil.

 ”O societate puternică este clădită pe o educație susținută de toți actorii implicați, prin activități concrete, incluse sau nu, pentru moment, în curriculum școlar. Trebuie să fim conștienți atât noi, mediul antreprenorial, cât și instituțiile abilitate, părinții și profesorii de potențialul enorm pe care tânăra generație îl are. Acțiunile fiecăruia dintre noi trebuie să conveargă în direcția valorificării aptitudinilor, a înclinației, a inteligenței deosebite pe care copiii acestei generații o au. Felicit sucursala CONAF Brăila pentru energia și capacitatea de a se implica prin acțiuni concrete, în promovarea valorilor la care fiecare dintre membrii noștri subscriu! Pentru CONAF este anul convergenței și inputurile pe care mediul antreprenorial local le transmite prin fiecare sucursală sunt neprețuite. Cred cu tărie că prin astfel de evenimente putem impulsiona spiritul vocațional și antreprenorial și îmi doresc ca Martonul de Educație Antreprenorială să aducă pe scenă elevi cu idei valoroase, într-un prim pas spre un succes antreprenorial bazat pe mentorat, curaj și imaginație”, a declarat Cristina Chiriac.

Elevii care vor să-i susțină pe colegii lor înscriși în competiție sau sunt interesați de domeniul antreprenorial și vor să afle lucruri interesante de la speakeri sunt așteptați la eveniment. Intrarea este liberă, pe baza unei înscrieri la adresa office@conaf.ro.

Mai multe detalii despre maraton găsiți pe pagina de Facebook CONAF Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro