Mergi la conţinutul principal

Comunitatile etnice brailene vor sa se cunoasca mai bine

Clubul Voltin al Asociatiei Nationale Mutuale Romania-Franta "Louis Pasteur" -filiala Braila a derulat proiectul "Sa ne cunoastem mai bine!" care a avut drept scop cunoasterea traditiilor si a obiceiurilor comunitatilor care se afla pe teritoriul judetului nostru in vederea unei comunicari eficiente intre populatia majoritara si cea minoritara.
Reprezentantii romanilor s-au intilnit in aceasta luna cu membri ai comunitatii elene si cu cei ai rusilor-lipoveni. Reprezentantii rusilor-lipoveni si-au prezentat costumele traditionale de sarbatoare care sint diferite de cele purtate zi de zi sau de cele purtate la biserica, au cintat si au dansat "Katiusa" si au descris obiceiurile specifice. Membrii comunitatii elene au dansat "Zorba", au prezentat costumul popular si i-au invitat pe tinerii romani sa guste din delicioasele mincaruri - tzatziki - salata picanta, loukoumades -gogosi trecute prin miere si acoperite cu nuca sau alune si pastitio - lasagna greceasca. Toate acestea au fost prezentate pe un fond muzical traditional. "Am urmarit promovarea dialogului intre comunitatile etnice si religioase prin educarea in spiritul tolerantei, al respectarii drepturilor minoritatilor si al integrarii mai active in viata sociala. Obiectivele principale au fost: informarea si sensibilizarea participantilor in ceea ce priveste problematica minoritatilor, deprinderea diferitelor obiceiuri si traditii ale acestora, constientizarea diferitelor modalitati de comunicare si socializare cu minoritatile, incurajarea acestora sa-si popularizeze si in viitor traditiile si obiceiurile specifice. Putem spune ca proiectul a fost un succes", se precizeaza intr-un comunicat al Clubului Voltin. Participantii la proiect au caracterizat activitatile ca fiind excelente si si-au manifestat deschiderea fata de alte actiuni asemanatoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu