Mergi la conţinutul principal

Comunicat important pentru mediul de afaceri

• într-un document făcut public, CCIA Brăila solicită adoptarea unor măsuri cerute de oamenii de afaceri

 

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila, reprezentant autorizat al comunităţii de afaceri brăilean prin intermediul CCIR în Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României generat de efectele COVID-19 (GLI-ECOROM), solicită analiza în regim de urgenţă şi adoptarea sau comunicarea unui punct de vedere din partea factorilor de decizie cu privire la următoarele măsuri pe care mediul de afaceri local l-a semnalat până acum ca fiind de maximă prioritate:

 

  1. Revenim asupra necesităţii achitării acum a datoriilor mai mari de 6 luni faţă de contractorii care şi-au achitat integral îndatoririle contractuale asumate. Repetăm, în acest moment trebuie să o facă imediat, acest lucru devine imperios şi salvator pentru zeci, dacă nu chiar sute de firme şi afaceri oneste, care sunt acum efectiv puse cu spatele la zid. Având în vedere decizia Uniunii Europene de suspendare a Pactului de Stabilitate şi Creştere, Guvernul României are libertatea de a acţiona.

 

  1. Ţinând cont de creşterile de preţuri la unele produse alimentare cu termen lung de conservare (zahăr, ulei, făină, mălai, cartofi şi alte legume), solicităm eliminarea din contractele furnizorilor cu beneficiarii, a constrângerii de renegociere a preţurilor şi tarifelor pentru prestările servicii. Facem şi un apel şi către procesatorii din industria alimentară, să nu scoată din producţie (ambalare) produsele ieftine, necesare pentru aprovizionarea spitalelor, penitenciarelor şi a altor consumuri colective (ex. catering). La furnizori şi pe rafturile magazinelor se găsesc numai produse din gama de calitate superioară şi la preţuri ridicate!

 

  1. Legea nr. 24/2020 a modificat art. 14 din Legea nr. 165/2018 privind nivelul valorii nominale a tichetelor de masă, până la 20 lei pentru o masă. Foarte bine, dar alocaţia de masă pentru un bonav internat în spital a rămas de 10 lei/zi (3 mese).  Propunem actualizarea valorii alocaţiei, la valoarea tichetului de masă zilnic.

 

  1. Solicităm decontarea şi suportarea cheltuielilor înregistrate de firme cu materialele necesare combaterii răspândirii COVID–19 (măşti, mănuşi, dezinfectanţi etc.) din Fondul Naţional de Sănătate, în baza facturilor de aprovizionare.

 

 

Sfătuim, în continuare, pe toată lumea, să respecte măsurile impuse sau recomandate de decidenţi şi de medici, ba chiar să-şi autoimpună măsuri şi mai drastice pentru autoprotecţie precum şi pentru protejarea celor dragi.

 

Cei care au un serviciu care nu poate fi întrerupt să-şi ia toate măsurile de protecţie, dar să continue să-şi facă datoria pentru că economia nu se poate opri!

 

CCIA Brăila solicită firmelor membre şi nemembre să transmită problemele cu care se confruntă, sugestii, posibile soluţii, orice sugestie cu privire la măsurile luate sau ce trebuie luate în contextul crizei corona-virusului pe adresa de e-mail: office@cciabr.ro, pentru a putea continua centralizarea, consolidarea şi comunicarea de probleme şi măsuri către Camera României în vederea obţinerii de la guvernanţi a unor măsuri eficiente şi sustenabile.

 

 

 

Ştefan FUSEA

Preşedinte

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro