Mergi la conţinutul principal

Comunicat de presă. Fostul prefect liberal, atac la Chiriac şi Râşnoveanu

* “Cred că Spitalul Județean Brăila a urcat sigur pe primul loc în topul şpăgilor”, este de părere Florin Dobrescu, în prezent secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului

 

 

 

Într-un comunicat remis presei, secretarul de stat Florin Dobrescu, fost prefect al Brăilei, se ia de preşedintele CJ, Francisk Chiriac şi de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Delia Râşnoveanu, şi repune pe tapet o serie de subiecte abordate de curând şi de consilierul judeţean PNL Alexandru Bucălău. “Problemele care răbufnesc tot mai des din interiorul Spitalului Judeţean Brăila mă determină să iau atitudine, aşa cum am făcut-o şi în momentul în care ocupam funcţia de prefect. În noiembrie 2021, din funcţia de prefect de Brăila, am semnalat o situaţie aberantă existentă la Secţia Terapie Intensivă COVID, unde uşile erau mai înguste decât paturile. În plină pandemie de COVID, când spitalele erau supraaglomerate şi izbucneau frecvent incendii în toată ţara din cauza suprasolicitării instalaţiilor electrice, în Spitalul Judeţean Brăila exista o bombă cu ceas, iar gravitatea situaţiei nu interesa pe nimeni”, atacă Dobrescu.

Sursa citată susţine că intervenţiile sale ar fi condus la revolvarea situaţiilor sesizate. “Dar de câte astfel de intervenţii mai este nevoie pentru ca Spitalul Judeţean Brăila să intre în normalitate? De câte luări de poziţie, de poze şi video cutremurătoare, puse în mediul online de pacienţii care au fost nevoiţi să suporte calvarul din spital, mai are nevoie preşedintele Chiriac, pentru a investi banii judeţului în interesul pacienţilor şi nu al firmelor de partid? Când toată lumea, care a trecut măcar o dată ca pacient prin Spitalul Judeţean Brăila, ştie dezastrul din interiorul acestei unităţi medicale, este mai mult decât revoltătoare acuzaţia lansată de preşedintele CJ, potrivit căreia pacienţii se fac vinovaţi de faptul că spitalul are o imaginea deplorabilă, deoarece postează pe reţelele de socializare poze horror din interiorul saloanelor”, continuă fostul prefect.

În acelaşi timp, mă întreb care mai este rolul managerului spitalului, Delia Râşnoveanu, în afară de încasarea lunară a salariului. Dacă spitalul se află în responsabilitatea pacienţilor, atunci o invit pe doamna manager să îşi prezinte demisia, măcar aşa ştim clar că fiecare pacient este pe cont propriu în Spitalul Judeţean. Mai nou, Francisk Chiriac susţine că tot pacienţii sunt cei vinovaţi de şpaga din spital!! "Pacienţii sunt de vină, nu neapărat pentru că vin bolnavi acolo!!, ci că fac anumite lucruri, insistă la cadrele medicale să le dea câte ceva". Unu la mână, pacienţii se fac vinovaţi că "vin bolnavi la spital" şi, doi la mână, sunt vinovaţi pentru că "insistă să dea şpagă la doctori". Analizaţi absurditatea fără limită a acestor declaraţii făcute în dispreţul pacienţilor”, atacă în continuare Dobrescu.

Reamintesc faptul că, în urmă cu trei ani, Spitalul Judeţean Brăila se afla pe locul doi în topul şpăgilor din România, potrivit unui raport publicat de Anti-Bribery Sinergy, organism internaţional specializat în evaluarea şi certificarea sistemelor de management anti-mită. Între timp, cred că Spitalul Județean Brăila a urcat sigur pe primul loc în topul şpăgilor şi a ajuns clar pe ultimul loc la capitolul condiţii şi calitate a serviciilor medicale oferite în Spitalul Judeţean”, încheie comunicatul de presă, secretarul de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro