Mergi la conţinutul principal

Comunicat de presă. Canciu: ”Strada Ana Aslan este un exemplu clar de încălcare a legii chiar de către cei care ar trebui să o aplice şi să vegheze la respectarea ei”

* secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului s-a sesizat după ce această problemă a fost făcută publică de Gabriel Lâlă, binecunoscut brăilenilor pentru activitatea sa la capitolul turism

 

 

Cătălin Canciu, liderul organizației municipale a PNL, a trimis zilele trecute un comunicat de presă care ridică o problemă veche a brăilenilor: ”De ani de zile, strada Ana Aslan a devenit celebră, nu pentru că poartă numele omului de ştiinţă de renume mondial care a adus notorietate Brăilei şi României, aşa cum ar fi fost normal, ci pentru zecile de reclamaţii trimise autorităţilor de brăilenii exasperaţi de haosul creat de maşinile parcate pe trotuare, care îi obligă să circule direct pe carosabil şi să îşi pună vieţile în pericol. Strada Ana Aslan este un exemplu clar de încălcare a legii chiar de către cei care ar trebui să o aplice şi să vegheze la respectarea ei! Nu mai este un secret pentru nimeni că trotuarele de pe această stradă sunt blocate de maşinile personale ale poliţiştilor angajaţi la Poliţia Municipiului, care îşi are sediul pe Ana Aslan, la nr. 39. Pe principiul "O mână spală pe alta", angajaţii Poliţiei Municipiului îşi permit să sfideze legea, pentru că sunt protejaţi de ani de zile de colegii lor de la Poliţia Rutieră şi de cei de la Poliţia Locală (coordonați de Primărie) care închid ochii şi refuză să aplice prevederile legale referitoare la parcarea maşinilor pe trotuare”.

 

Sursa citată atrage atenția că potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, începând din noiembrie 2022, prin modificarea art. 64, Poliţia cu atribuţii rutiere "poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare".

”Mai nou, Poliţia Locală, autoritatea plătită din banii brăilenilor pentru a veghea la respectarea legii în municipiu, a găsit soluţia "salvatoare" în acest caz: şi-a declinat competenţa în a mai interveni pe Ana Aslan, în favoarea Poliţiei Municipiului, pe motiv că aceasta îşi are sediul pe strada respectivă. Noutatea am aflat-o dintr-un răspuns transmis de Poliţia Locală către Gabriel Lâla, ghid turistic în Brăila, la ultima sa reclamaţie pe această temă. Gabriel Lâla a făcut public pe Facebook atât sesizarea sa, în care reclama marea bătaie de joc pe care o văd turiştii români şi străini în plin Centrul Istoric al Brăilei, cât şi răspunsul primit de la Poliţia Locală”, declară Cătălin Canciu.

 

Iată răspunsul Poliţiei Locale : "Întrucât pe strada Ana Aslan are sediul Poliţia Municipiului Brăila, iar zona reclamată intră în competenţa acestei instituţii, am redirecţionat petiţia spre competentă soluţionare Poliţiei Municipiului Brăila din cadrul IPJ Brăila" (vezi foto).

 

”Cu alte cuvinte, strada Ana Aslan devine strada Poliţiei Municipiului, care poate dispune după bunul plac de ea, iar pe acelaşi principiu, cât de curând, strada Sebastian va deveni strada Poliţiei Judeţului, strada Siretului – strada Poliţiei Transporturi ş.a.m.d., Poliţia Locală urmând să-şi păzească doar propria stradă pe care îşi are sediul”, declară Canciu. ”Domnilor poliţişti, sunt şi alţi brăileni care merg cu maşinile personale la serviciu, dar nu am văzut să blocheze o stradă întreagă în batjocură”. În final, liderul municipalei PNL, dă vina pe primărie: ”Primăria Brăila ar fi trebuit, cu multă vreme în urmă, să rezolve această situaţie aberantă, în care maşinile stau la adăpost pe trotuare, iar pietonii merg pe carosabil expuşi riscului de accidentare, prin montarea de stâlpi care să blocheze accesul autoturismelor pe trotuar, să nu ne mai facem de râs în toată lumea când vin turiştii să viziteze Casa Memorială Ana Aslan, cumpărată de un privat, Fundaţia Ana Aslan, şi pusă la dispoziţia publicului”.

 

           

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro