* asta cu ”toate eforturile şi presiunea consilierilor PNL şi a zecilor de persoane prezente la şedinţa Consiliului Local din 27 martie”, după cum afirmă subprefectul liberal Adin Boboc
Într-un comunicat de presă, subprefectul Adin Boboc susține că ”PNL a propus scăderea taxei, pornind de la cantităţile Reale de deşeuri colectate de pe raza UAT Ianca. Realitatea demonstrează că, în perioada 1-15 martie, la groapa de gunoi au fost depozitate 50 tone de gunoi strânse de la utilizatorii casnici şi de la persoanele juridice. În aceste condiţii, locuitorii UAT Ianca ar trebui să plătească o taxă de 5 lei/persoană/lună”. Sursa citată îl acuză pe primarul Chiriţă că refuză ”să prezinte public bonurile de cântar şi încearcă să folosească o manevră artificială pentru a creşte cantitatea de gunoi. El are o rezervă de 500 tone de gunoi în staţia de compost a DSP Ianca (depozit ilegal), pe care o va folosi pentru a completa mereu cantitatea de gunoi previzionată din pix şi pentru a-şi justifica preţul enorm stabilit pentru această taxă”.
În şedinţa de Consiliu Local din 27 martie, Boboc susține că ”Oamenii prezenţi la şedinţă şi-au prezentat public nemulţumirile şi le-au cerut aleşilor locali să le facă dreptate. Intervenţiile lor s-au lovit de rezistenţa consilierilor PSD şi de atitudinea sfidătoare a primarului Fănel Chiriţă, care pe parcursul întregii şedinţe a zâmbit în bătaie de joc şi le-a răspuns oamenilor în doi peri. Pentru atitudinea lor batjocoritoare, consilierii PSD şi primarul Fănel Chiriţă au fost huiduiţi de cetăţeni pe durata şedinţei, iar la final nu au avut curajul să dea ochii cu mulţimea furioasă şi au fugit ca laşii pe uşa din spate a Primăriei, fiind păziţi de trei poliţişti chemaţi special pentru a-i flanca”.
În acest context, subprefectul PNL declară că ”Ultima soluţie rămâne strângerea de semnături pentru organizarea Referendumului pentru Demiterea primarului şi Dizolvarea Consiliului Local, pentru nesocotirea de către aceştia a intereselor generale ale comunităţii! Pentru organizarea Referendumului este nevoie de semnăturile a 25% din numărul locuitorilor cu drept de vot din Ianca, înscrişi în Registrul Electoral. Am scris istorie în Ianca prin organizarea primei şedinţe de Consiliu Local convocată de o treime din numărul consilierilor, să scriem istorie şi cu organizarea primului Referendum de Demitere a primarului şi de Dizolvare a Consiliului Local”.