Mergi la conţinutul principal

Comunicarea si intelegerea orala, privilegiate la orele de limba franceza

Profesoara Georgiana Ichim de la Liceul "Mihail Sebastian" a participat in aceasta vara la un curs de formare continua Comenius, derulat la Montpellier, Franta, de catre Institut Europeen de Francais. Grupul tinta vizat este format din profesorii europeni de limba franceza. "Pentru a obtine finantarea este necesar mai intii sa se identifice anumite nevoi la nivelul scolii si sa se gaseasca apoi un curs care sa raspunda acestor nevoi de formare. Etapa urmatoare consta in depunerea unui dosar de candidatura respectind toate instructiunile si termenele limita, asa cum sint precizate pe site-ul agentiei", a explicat profesoara Georgeta Ichim cum a reusit sa obtina finantare pentru acest curs de doua saptamini.
Cursul a constat intr-un modul de formare si un atelier de lucru pentru fiecare saptamina, fiind vizate activitati practice de perfectionare a competentelor lingvistice, lucru cu documente autentice provenite din mass-media si activitati de reperare in teren a realitatilor sociale. Ultima activitate s-a desfasurat in cadrul atelierului de Civilizatie franceza. S-au desfasurat si conferinte de civilizatie, care au vizat aspecte legate de viata politica din Franta, mass-media, institutii. In cadrul cursului s-a vizitat centrul istoric al orasului Montpelier, s-au realizat sedinte de cinema, focuri de artificii, picnicuri si s-au vizitat localitatile din apropiere, unde s-au degustat produse traditionale. "Toate aceste activitati au favorizat atit comunicarea cu ceilalti participanti la stagiu cit si largirea orizontului de cunoastere privind traditiile, monumentele din patrimoniul mondial, civilizatia franceza si europeana. Consider ca acest curs va avea un impact important asupra scolii in care imi desfasor activitatea si implicit a elevilor, deoarece am inceput sa utilizez intr-o masura mai mare mijloacele audio-video, ceea ce ii face pe elevi sa se implice mai mult in activitatea desfasurata la clasa. De asemenea, am reordonat prioritatile orelor mele de curs, astfel incit pregatirea sa raspunda cit mai bine unui anumit nivel de cunoastere a limbii. De exemplu, am inceput sa privilegiez activitatile de comunicare orala si de intelegere orala. Pentru acest an scolar mi-am propus sa infiintez un cabinet de limba franceza in cadrul liceului utilizind materiale obtinute la curs, idee pe care conducerea scolii a primit-o cu interes", a spus profesoara Georgiana Ichim. In planurile profesoarei intra si incurajarea elevilor sa se implice in publicarea unei reviste de limba franceza.
Cursul a fost finantat din fonduri europene prin intermediul programului Comenius, program gestionat la nivel national de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro