Mergi la conţinutul principal

Computerul Tomograf de la Pneumoftiziologie poate funcţiona, cel de la Judeţean mai aşteaptă

• preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Gheorghe Ioniţă, dă asigurări  că acordă atenţia necesară situaţiei din Brăila • la Spitalul Judeţean, pavilionul B, s-au stabilit cadrul şi condiţiile ce trebuie respectate de conducerea spitalului pentru a obţine autorizarea de punere în funcţiune a unui CT

 

La finele săptămânii trecute, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Gheorghe Ioniţă, s-a aflat la Brăila, unde a ţinut audienţe. De asemenea, acesta s-a întâlnit cu reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi Spitalului de Pneumoftiziologie, pentru a discuta despre acordarea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru punerea în funcţiune a Computerelor Tomografe aflate în dotarea celor două unităţi spitaliceşti.

Aşa cum a afirmat preşedintele CNCAN, situaţia de la Pneumoftiziologie s-a rezolvat, astfel că spitalul a primit autorizarea necesară de punere în funcţiune a unui aparat CT şi a unei instalaţii Roentgen. Gheorghe Ioniţă a recunoscut că au existat întârzieri din partea instituţiei pe care o reprezintă, în ceea ce priveşte răspunsul la solicitări. Acesta a mai precizat că a ajuns preşedintele CNCAN în urmă cu doar o lună, în timp ce solicitările din partea celor două unităţi spitaliceşti brăilene au fost depuse anterior numirii sale. „Mi-am propus tratarea cu celeritate a unor cereri din partea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi Spitalului de Pneumoftiziologie Brăila care, din cauza întârzierilor pe care le-au avut în toamnă nu au putut să utilizeze CT-urile. Noi am acordat acum două săptămâni două autorizaţii la Pneumoftiziologie pentru CT şi o instalaţie Roentgen, iar din 18 decembrie 2019 avem de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila o cerere. M-am întâlnit cu doamna director medical Alina Neacşu şi am stabilit cadrul şi condiţiile încât şi acolo să putem acorda cu celeritate autorizaţia de amplasare şi construire, urmând ca după ce se parcurge această etapă să vină o inspecţie, ulterior să se aplice pentru autorizarea de utilizare a respectivelor instalaţii. Brăila nu este nici Constanţa, nici Argeş, să găzduiască instalaţii nucleare de mare putere, de mare anvergură, precum centrala de la Cernavodă etc. Cu toate acestea, Brăila are 82 de agenţi economici care se supun activităţilor de autorizare, reglementare, monitorizare şi control al CNCAN. În principiu, după o primă trecere în revistă cu inspectorul zonal nu avem probleme deosebite la Brăila”, a declarat Gheorghe Ioniţă, preşedintele CNCAN.

Mai trebuie precizat că întâlnirea dintre reprezentantul CNCAN şi presa brăileană a avut loc în sediul Prefecturii Brăila, în cadrul unei conferinţe de presă convocate de prefectul Cătălin Boboc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro