Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Componentii Centrului Olimpic de kaiac canoe dau examen la Snagov

Dupa mai bine de o luna de zile de antrenamente, cei cinci componenti ai Centrului Olimpic de kaiac canoe de la Braila, impreuna cu antrenorul emerit Marin Blindu au plecat intr-un cantonament la Snagov, la finalul caruia vor sustine si primele teste din acest an.
De pe data de 9 februarie, timp de zece zile, grupa de elita formata din Mihaela Sterpu, Eduard Toader si Antonel Vasii, toti medaliati pe plan intern in 2006, precum si cei doi sportivi de perspectiva, Daniela Serbanescu si Andrei Hortolomei, efectueaza cite doua antrenamente pe zi pentru a putea trece cu brio de examenul complex pe care trebuie sa-l sustina si care va consta atit in probe de alergare pe diferite distante, cit si in circuite de forta.
"Dupa anumite perioade de pregatire, componentii tuturor centrelor olimpice din tara se reunesc la Snagov si dau anumite probe pentru a vedea care este cresterea lor valorica si daca au inregistrat progrese de la precedenta examinare. Din cind in cind, trec si pe la trenajor, un aparat utilizat numai de loturile nationale pentru perfectionarea tehnicii. La final, ei primesc calificativele din partea unei comisii. Aceste actiuni sint importante atit pentru sportivi, cit si pentru antrenori, deoarece pe parcursul lor schimbam impresii legate de organizarea antrenamentelor, dar si de complexitatea lor" a declarat Marin Blindu.
Daca juniorii II se pregatesc pentru examenele de pe 18 februarie, cei mai valorosi juniorii I sint in cantonament cu lotul national la Piriul Rece.
Alti 24 de kaiacisti si canoisti se antreneaza zilnic la Braila sub indrumarea antrenoarei Florentina Ion. Dintre acestia, 16 se pregatesc pentru Campionatele Nationale de fond pentru juniori ce vor avea loc in zilele de 25 si 26 aprilie la Bascov.
"Anul acesta primul concurs national este foarte devreme, de aceea tragem tare la antrenamente. Atit noi, antrenorii, cit si sportivii dorim sa mentinem la aceleasi cote performante activitatea sectiei de kaiac canoe de la Braila" a precizat, la rindul ei, antrenoarea Florentina Ion.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii