Mergi la conţinutul principal

Complicele lui Şova dă explicaţii

Călin Popescu-Tăriceanu spune că nu poate fi de acord cu critici publice venite dinspre alte autorităţi ale statului la adresa Senatului. El susţine că, după votul în cazul Şova, "nimic nu stă în calea" procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta şi să-l trimită pe acesta în judecată.
„În calitate de preşedinte al Senatului am obligaţia să apăr independenţa sa în raport cu celelalte puteri ale statului şi să contribui la refacerea prestigiului acestei instituţii" spune Tăriceanu, la trei zile după ce a devenit ţinta criticilor care îl acuză de orchestrarea controversatului vot prin care Dan Şova a primit tratament preferenţial în faţa legii.
„Exprimarea unor critici publice la adresa Senatului venite dinspre presă, dinspre reţele de socializare, dinspre cetăţenii care au tot dreptul să se exprime liber şi chiar dinspre partide politice sunt absolut normale. Nu pot fi însă de acord cu critici publice venite dinspre alte autorităţi ale statului sau componente ale acestora", susţine Tăriceanu, cu câteva zile înainte de verdictul Curţii Constituţionale asupra votului care a îngrădit justiţia în cazul Şova.
Într-o declaraţie politică difuzată sâmbătă seară, Călin Popescu Tăriceanu subliniază că, după votul de miercuri din Senat, "nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta şi rechizitoriul" şi să-l trimită în judecată pe senatorul Dan Şova. Tăriceanu argumentează - în declaraţia concepută mai degrabă de Şova (absolvent de Drept), decât de el însuşi (absolvent al Politehnicii) - că a respectat prevederile unor articole din Legea privind statutul aleşilor şi din regulamentul Senatului. De asemenea, chiar dacă votul controversat a fost contestat la Curtea Constituţională, în mesajul semnat de Tăriceanu se precizează că articolele înşirate în argumentaţie sunt în vigoare până în momentul în care ar fi declarate în dezacord cu legea fundamentală.
În scrisoarea semnată cu numele lui Tăriceanu, se precizează că Parlamentul adoptă legi, hotărâri şi moţiuni, iar acestea, după adoptare, sunt publicate în Monitorul Oficial. "Ceea ce nu se adoptă, nu există şi deci nu se publică. Niciodată Parlamentul nu a publicat în MO o hotărâre pentru că nu s-a adoptat un proiect de lege sau o hotărâre. Dacă un proiect lege sau o iniţiativă este respinsă definitiv, proiectul nu mai este înaintat la promulgare şi desigur nici nu poate fi contestat la CCR", se reiterează în scrisoare ceea ce spusese şi Traian Băsescu imediat după votul salvării lui Şova.
De altfel, mesajul semnat de actualul şef al Senatului se şi încheie cu menţionarea numelui fostului şef al statului: „Ar fi un pas extrem de util şi o despărţire de practicile distructive din regimul Băsescu, ca atunci când apar diferenţe de abordare între diverse autorităţi ale statului, ele să fie rezolvate printr-un dialog instituţional. O astfel de abordare ar permite însănătoşirea morală a unor componente ale societăţii româneşti cât şi construcţiile viitoare de care România are nevoie".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro