Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Complexul "Pistruiatu" in flacari

Ieri, dupa-amiaza, cinci autospeciale ale Detasamentului de Pompieri Braila I si II au fost directionate in cartierul Viziru, la complexul en-gros "Pistruiatu", pentru a stinge un incendiu izbucnit la subsolul cladirii. In timp ce pompierii nu au finalizat cercetarile pentru a concluziona care a fost cauza incendiului, persoane care au preferat sa-si pastreze anonimatul ne-au precizat ca de vina au fost pietarii, care faceau acolo, ilegal, tuica.
Oamenii ne-au povestit ca pentru acest procedeu se foloseau de curent electric, care era adus in subsolul complexului printr-o instalatie improvizata, ce pornea de la standuri si cobora prin planseul ce fusese gaurit. In subsol erau depozitate cutii de carton, care s-au aprins imediat, fumul intunecind, efectiv, toata zona din jur. In timp ce pompierii se luptau cu flacarile si cu fumul, personalul din incinta complexului a fost evacuat, pentru a fi evitate evenimentele neplacute in cazul in care focul s-ar fi intins si in incinta en-gros-ului. Alti citiva pompieri asteptau pregatiti la usile complexului, pentru a interveni in orice moment in care situatia ar fi fost scapata de sub control. Din fericire nu au fost victime, iar interventia prompta a pompierilor a facut sa nu se inregistreze nici pagube.
Tot ieri, pompierii au mai intervenit si la o asanare de munitie, si la un alt incendiu, izbucnit la o locuinta particulara din cartierul Chercea. Cel din urma eveniment a fost anuntat aproape concomitent cu incendiul de la complexul "Pistruiatu", dar a fost lichidat in scurt timp, focul mistuind doar o parte din acoperisul casei respective. Primul eveniment al zilei a fost, insa, o alarma ce anunta descoperirea unui proiectil exploziv de 150 mm. El a fost gasit pe Aleea Mecanizatorilor, de niste muncitori care sapau pentru fundatia unui gard. Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila l-a ridicat in deplina siguranta si a cercetat zona, concluzionind ca nu mai era nici un element de munitie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii