Mergi la conţinutul principal

Competiţia şi recordul pentru Alexandru Iconaru

• atletul brăilean a stabilit un nou record naţional, 13:81 secunde, în proba de 110 m garduri • atleta de aur, Iulia Banaga domină competiţiile feminine la garduri • Arif Veisel de la CSM Brăila şi-a adjudecat bronzul la garduri • Andreea Caracudă a realizat baremul pentru mondiale • Bianca Toader este vicecampioană la sprint • aur la masculin şi feminin în proba de ştafetă 4x100 m plat

 

Atleţii brăileni au avut prestaţii foarte bune în prima zi a Campionatelor Naţionale rezervate juniorilor I. Iar vedeta delegaţiei brăilene a fost din nou Alexandru Iconaru, sportiv cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti. Într-o săptămână atletul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a corectat de două ori recordul naţional la 110 m garduri, juniori I. Cu o săptămână în urmă, la Balcaniadă, Alexandru Iconaru a doborât recordul naţional, timpul realizat de el în finala probei de 110 m garduri fiind 13:99 secunde, iar sâmbăta trecută, la naţionalele juniorilor I sportivul brăilean a scos în serii un timp mult mai bun, 13:81 secunde, acesta fiind de asemenea un nou record al României la această categorie de vârstă. În finală timpul realizat de Iconaru, care a devenit campion naţional, a fost de 13:61 secunde însă nu a fost omologat deoarece vântul din spate a depăşit limita admisă de regulament. Locul al treilea şi, implicit, medalia de bronz la garduri i-a revenit lui Arif Veisel, sportiv antrenat la CSM Brăila de profesoara Irina Roată.

La proba de 100 m garduri feminin primele două locuri au fost adjudecate de atlete de la LPS Brăila. Iulia Banaga, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, a devenit campioană naţională, iar titlul de vicecampioană naţională i-a revenit sportivei Andreea Caracudă de la grupa profesoarei Sica Lazăr. Cu acest prilej Caracudă şi-a realizat baremul pentru Campionatul Mondial. Baremul pentru modiale era 14:10 secunde iar timpul realizat de brăileancă a fost 14:06 secunde.

Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a cucerit medalia de argint în proba de 100 m plat cu un nou record personal, 11:99 secunde.

În finala probei de 100 m plat masculin s-a calificat şi Robert Simion însă brăileanul nu a participat la cursa finală a acesei probe individuale ci a concurat în proba de ştafetă 4x100 m plat unde împreună cu Alexandru Iconaru şi doi ieşeni, Anton şi Piciu, ştafetă care a devenit campioană naţională. Şi ştafeta feminină 4x100 m plat formată numai din sportive brăilene, Andreea Caracudă, Andreea Dinu, Bianca Toader, Iulia Banaga a cucerit medalia de aur.

“Rezultate excelente în prima zi a naţionalelor de atletism pentru juniori I. Am avut câte doi sportivi pe podium la 110 m garduri şi 100 m garduri. Iconaru a corectat de două ori în aceeaşi zi recordul naţional la garduri însă a fost omologat doat timpul din serii pentru că în finală a fost ajutat de vânt, au spus oficialii. Caracudă şi-a făcut baremul pentru mondile. Ambele ştafete 4x100 m plat au cucerit aurul. Toţi ceilalţi sportivi brăileni şi-au îmbunătăţit recordurile personale. Regretul meu este că nu avem dubla legitimare cu CSM Brăila ci cu CSM Oneşti, iar unele medalii nu rămân la Brăila”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro