Comorofca: Mahalaua uitată de Primărie, ca pe vremea lui Codin | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Comorofca: Mahalaua uitată de Primărie, ca pe vremea lui Codin

• gunoaie, bălării, băltoace cu apă verde şi puturoasă, în care plutesc cadavre de animale • asta vezi în acest cartier de la periferia Brăilei, făcut celebru pe vremuri de faimosul bătăuş Codin • conducerea Primăriei promite că, la anul, se vor lua măsuri

 

Cartierul Comorofca e renumit pentru trecutul lui, cu bătăile şi beţiile care începeau de la cârciuma Codin, zona având legendele ei legate de acest personaj şi chiar de faimosul Terente. Primul semnal că aici civilizaţia încă mai are de aşteptat este dat de permanenta grămadă de gunoi şi mizerie din intersecţia Carantinei cu Vadul Olangeriei: stradă cu ape reziduale, lături şi gunoi aruncat la bordură. Ocoleşti aceste focare de infecţie, bălăriile de pe trotuar sau maşinile parcate aiurea, te fereşti cu teamă de maidanezi şi ajungi pe Str. Independenţei. Loc unde rămâi şi te cruceşti de ce vezi: carosabil distrus, şanţuri pline cu apă verde, puturoasă, din care au crescut perdele de stuf şi papură, iar pe terenurile virane bălării cât cuprinde. La un moment dat, scursurile amintite nu se mai văd unde ajung din cauza vegetaţiei ca de baltă, din unele curţi curge apă permanent, iar totul se înfundă undeva sub promontoriul, cu teren frământat şi bălării, de  sub  linia de centură. Dezolante sunt şi terenurile, clădirile distruse şi abandonate ale unor foste societăţi comerciale.

Localnicii ce să spună? Sunt total nemulţumiţi că de ani de zile s-au adresat Primăriei, organismelor de mediu etc şi nu s-a rezolvat nimic. „Vara este un dezastru aici: nu mai poţi trăi de muşte şi ţânţari, şobolani şi chiar şerpi, din cauza mirosului insuportabil ce vine din şanţurile din faţa porţii, în care se aruncă gunoaie sau cadavre de la care te poţi îmbolnăvi. Iarna, aceste pârâiaşe fac din Vadul Olageriei şi str. Independenţei un adevărat patinoar”, ne-au spus câţiva localnici gospodari.

I-am expus această situaţie viceprimarului Alexandru Jantea, care ne-a declarat că „la anul se vor rezolva lucrurile, inclusiv cu sprijinul SUPAGL privind vegetaţia amintită.  Pe de altă parte, şi riveranii  să aibe un comportament civilizat  privind păstrarea curăţeniei, consumul de apă etc”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro