Mergi la conţinutul principal

Comitetul Politic al USR, reunit în weekend la Brăila

• conducerea naţională a USR a validat cu această ocazie afilierea la grupul ALDE^Renaissance^USR PLUS din Parlamentul European • prezent la Brăila, liderul USR, Dan Barna, a analizat şi rezultatele Alegerilor Europarlamentare din 26 mai, dar a venit şi cu câteva modificări privind statutul partidului

 

Zeci de membri ai Uniunii Salvaţi România (USR) s-au adunat, sâmbătă, la Brăila, pentru a participa la Comitetul Politic al partidului, găzduit de Vintage Restaurant & Events (Str. Mihai Eminescu nr. 23 - fosta Casă de Modă). Evenimentul a început undeva la ora 10:00 dimineaţa şi a durat până seara, iar principalul său obiectiv de pe ordinea de zi a fost, potrivit unui comunicat de presă emis de USR-işti, validarea afilierii europene la grupul ALDE^Renaissance^USR PLUS din Parlamentul European. De asemenea, conducerea USR a analizat rezultatele Alegerilor Europarlamentare din 26 mai şi modul în care a decurs campania electorală. Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi trei abţineri.

„Avem o datorie uriaşă faţă de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianţa 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai şi care au făcut din Alianţă un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD şi PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa şi vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD şi ALDE în ultimii doi ani şi jumătate în ceea ce priveşte imaginea şi credibilitatea României. Europarlamentarii Alianţei 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa şi că Europa poate însemna o sursă de progres şi de prosperitate pentru toţi românii”, a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegaţia Alianţei 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franţei şi Marii Britanii, se mai specifică în comunicatul USR.

 

Barna a propus schimbări la nivelul statutului partidului

 

În ceea ce priveşte analiza rezultatelor obţinute în Alegerile Europarlamentare, au fost felicitaţi în şedinţa Comitetului Politic al USR liderii filialelor care au contribuit decisiv la victoria din 26 mai. Este vorba de USR Diaspora, USR Bucureşti şi de cele şase filiale de sector, dar şi de USR Cluj, USR Timiş, USR Braşov, USR Iaşi, USR Sălaj şi USR Constanţa.

Pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Politic al USR au figurat şi mai multe propuneri de modificare a Statutului USR. Una dintre principalele modificări a fost propusă de Dan Barna şi viza schimbarea sistemului de vot pentru preşedintele partidului, în sensul ca acesta să fie ales printr-un vot direct şi deschis al tuturor membrilor USR.

„Sistemul alegerii prin votul direct al tuturor membrilor partidului a funcţionat foarte bine la stabilirea candidaţilor pentru europarlamentare, aşa că avem toate motivele să implementăm această variantă, expresie absolută a democraţiei interne, şi pentru alegerea preşedintelui USR”, a mai afirmat Barna.

Propunerile de modificare a Statutului care au fost validate, vor fi dezbătute şi votate în Congresul USR din 13 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro