Mergi la conţinutul principal

Comisiile de Buget-Finanţe vor relua astazi discuţiile pe legea bugetului, cu amendamentele amânate

Astfel, şedinţa s-a încheiat la ora 21:50, cu trei amendamente aprobate şi trei amânate pentru discuţiile care se vor relua sâmbătă dimineaţă, la ora 9:00, cu ordonatorii de credite. Totodată, un amendament urmează să fie susţinut în plen de deputatul PNL Vasile Horga, acesta primind şase voturi pentru şi opt împotrivă.
Primul amendament aprobat, adus la art. 11 alin. (3), se referă la proiectele nefinalizate în perioada de eligibilitate a perioadei de programare bugetară a Uniunii Europene 2007-2013, unde beneficiarii care au în implementare proiecte notifică prestatorilor, executanţilor şi furnizorilor cu care au încheiate contracte executarea de lucrări pentru finalizarea acestora astfel încât să finalizeze proiectele până la data limită prevăzută în ghidurile de închidere a programelor.
Proiectul iniţial prevedea data limită de finalizare a proiectelor prevăzută în contractele de finanţare şi având în vedere neegibilitatea pentru rambursare a cheltuielilor efectuate după 31 decembrie care sunt suportate din bugetul propriu al beneficiarilor. Ministerul Finanţelor a admis amendamentul, întrucât aduce clarificări şi nu are impact asupra cheltuielilor bugetului de stat.
Un alt amendament admis vizează Ministerul Transporturilor, prin adăugarea a două aliniate la art. 32, Finanţele dându-şi avizul cu aceleaşi argumente.
Acesta prevede că Ministerul Transporturilor este autorizat să introducă pe toată perioada anului proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente perioadei de programare bugetară 2014-2020 respectând condiţiile ca proiectele beneficiarilor să se încadreze în obiectivele Programului Infrastructura Mare şi să îndeplinească cerinţele tehnico-economice pentru a fi finanţate din fonduri europene.
Totodată, pentru proiectele astfel introduse, beneficiarul poate derula procedura de achiziţie publică, iar semnarea contractelor poate fi făcută numai în condiţiile în care acesta are încheiat contract de finanţare cu autoritatea de management.
Al treilea amendament aprobat a fost adus articolului 51, referitor la plata drepturilor de pensii şi de asistenţă socială prin Poşta Română. Amendamentul adaugă un nou alineat, potrivit căruia anul viitor, tariful pentru un talon de plată la domiciliul beneficiarilor, în situaţia în care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card, este de 2,15 lei şi se suportă din bugetul din care se finanţează dreptul respectiv.
Deputatul PNL Vasile Horga va avea "şansa unică" de a susţine în plen amendamentul adus, după cum i-a transmis preşedintele camerei de buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan. Horga a propus introducerea art. 51 indice 1, prin care cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului auxiliar se vor deconta lunar anul viitor pe baza documentelor justificative sau în limita a unei sume lunare forfetare de 0,25 lei/km dus-întors, măsurat între limita localităţii de reşedinţă şi locul de muncă prevăzut în contract, în funcţie de opţiunea scrisă a fiecărei persoane.
El a motivat că nu pot fi lăsate cadrele didactice să-şi programeze orele la şcoală după orarul autobuzelor sau al trenurilor, întrucât în unele localităţi există autobuze doar dimineaţa şi seara.
La discuţiile pe marginea legii bugetului au participat şi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, respectiv ministrul Anca Dragu, secretarul de stat pe buget Daniela Pescaru şi secretarul Atila Gyorgy.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro