Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisie UEFA in Romania pentru a analiza proiectul FRF

O comisie UEFA va sosi in Romania, in 28 iunie, pentru a analiza proiectul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) in vederea organizarii finalei Cupei UEFA din 2009 la Bucuresti, a anuntat, vineri, presedintele FRF, Mircea Sandu, in cadrul unei conferinte de presa.
" In 1998, cind am fost in Portugalia pentru organizarea Campionatului European din 2004, cei de acolo ne-au prezentat pe discheta ce planuri aveau. Practic, am fost pe un cimp si ne-au spus: "Aici se va construi ce se vede pe discheta". Pe 28 iunie va fi o discutie in care le vom prezenta planurile noastre", a spus Sandu.
Proiectul realizat de FRF si finantat de Primaria Capitalei si Guvernul Romaniei cuprinde constructia a doua stadioane, unul de atletism, de 10-15.000 locuri si unul de fotbal, de 50-60.000 locuri. "Actualul stadion din Complexul National Lia Manoliu va fi darimat, pentru ca este uzat. Doar gazonul va fi pastrat. Va trebui sa asiguram la noul stadion parcarea pentru 12.000 autoturisme si 1200 de autocare, 10 sali pentru diverse activitati, patru vestiare. De asemenea, avem acum la dispozitie 6000 camere, iar in 2009 vor fi 9000 camere, care sa asigure cazarea suporterilor din strainatate", a declarat presedintele FRF. Sandu a mai spus ca vizeaza ca, in 2020, Romania sa fie capabila sa organizeze un Campionat European de fotbal.
"Sper sa avem in iunie totul pregatit si sa fie deschise toate usile, inclusiv la presedintele Basescu, pentru ca cei de la UEFA sa realizeze ca avem tot sprijinul autoritatilor pentru acest proiect, in care eu cred. Vineri ne-am intilnit toate autoritatile, mai putin reprezentantii atletismului si am ajuns la un consens. Ne asumam aceasta raspundere. La 31 mai va fi stabilit cu claritate cum se va construi acest stadion", a precizat presedintele executiv al Comitetului local de organizare, Ionut Lupescu.

Primarul Bucurestiului, Adrian Videanu, prezent la conferinta de presa, a precizat ca Primaria Capitalei are prevazute in bugetul pentru acest an resursele necesare construirii celor doua stadioane. "Se face o investitie pentru fotbal, pentru atletism, pentru sport in general. In perspectiva, dorim ca stadionul Lia Manoliu sa devina un centru sportiv adevarat, bine dotat. Primaria Capitalei are prevazute in bugetul pentru acest an resursele necesare construirii celor doua stadioane, iar Guvernul m-a asigurat de sprijinul total pentru completarea sumelor necesare. Acestea sint investitii publice pe care nu trebuie sa le recuperam. Nu urmarim eficienta proiectului, care este de utilitate publica", a spus Videanu.
Edilul Bucurestiului a mai adaugat ca spera ca lucrarile sa fie incepute pina la finele acestui an si sa fie incheiate in septembrie-octombrie 2008, proiectul urmind a fi supervizat de Universitatea de Arhitectura.
Presedintele ANS, Florian Gheorghe, a spus ca atletii romani nu vor fi afectati de demolarea stadionului din Complexul National Lia Manoliu. "Atletii romani nu s-au antrenat niciodata in Bucuresti. Locul lor de pregatire este in tara, la Constanta, Piatra Arsa sau Poiana Brasov. Am vorbit si cu domnul Floroiu (n.r. presedintele FR Atletism) si avem avizul prealabil al dinsului", a spus Gheorghe.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii