Mergi la conţinutul principal

Comisia pentru petiţii din Parlamentul European vine în România

* senatorii anticipează că subiectele care vor fi analizate de PETI sunt Roşia Montană şi adopţiile internaţionale

Potrivit unui anunţ de pe site-ul Parlamentului European, Comisia pentru petiţii efectuează o vizită de documentare în România, săptămâna viitoare, începând cu 23 noiembrie, interesată de subiecte semnalate în sesizările pe care le-a primit. Delegaţia va fi condusă de preşedintele Comisiei PETI, Erminia Mazzoni, iar agenda include vizite la Roşia Montană, parcul eolian din Dobrogea, comisiile parlamentare de la Bucureşti pentru cercetarea abuzurilor şi Avocatul Poporului.
Senatorii români nu par a fi însă în temă cu această vizită şi mai ales cu raţiunile realizării ei, manifestându-şi suspiciunea mai ales în contextul în care printre subiecte apar teme precum Roşia Montană ori adopţiile internaţionale. În cadrul şedinţei conducerii Senatului, reprezentantul UNPR, Cristian Diaconescu, a fost cel care a deschis discuţia pe subiect, solicitând detalii despre delegaţia din partea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Parlamentul European care "vine să facă audieri în Parlamentul României la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii". "În legătură cu ce?", a cerut el amănunte.

21eu2"Temele, într-adevăr, sunt interesante", spune senatorul Dumitru Oprea

Secretarul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, senatorul Dumitru Oprea (PDL), a explicat că "este o procedură devenită tradiţie în Parlamentul României" şi că în fiecare mandat au avut loc astfel de reuniuni, precizând că întrunirea la nivel parlamentar va avea loc joi, 24 noiembrie, la ora 13.30.
"Toate demersurile sunt purtate la nivelul Parlamentului României, Senat şi Camera Deputaţilor, iar noi avem, într-adevăr, anunţate nişte obiective care figurează, după cum ne-am dat noi seama, ca petiţii şi în Parlamentul European. Din echipa ce vine, vor fi câte un reprezentant din cele trei grupuri mari româneşti - PSD - domnul Boştinaru, PNL - doamna Adina Vălean şi de la PDL - Elena Băsescu - ei sunt membri de drept ai Comisiei pentru petiţii în Parlamentul European - cu preşedinta Comisiei pentru petiţii şi cu un staff pe care noi îl avem, dar, încă o dată, şi eu am întrebat şi este o regulă, stabilită demult. Temele, într-adevăr, sunt interesante. Una dintre ele se referă la adopţiile internaţionale, dar vor fi şi alte comisii de specialitate abordate. Am văzut planul lor. Este o problemă destul de complexă care cuprinde şi Roşia Montană. Sunt petiţii depuse din România şi noi avem numele petiţionarilor şi tot ce s-a întâmplat în Parlamentul României, la comisiile de la Senat şi de la Camera Deputaţilor", a informat Oprea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro