Cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, iar plenul va decide în privinţa acestei solicitări, a anunţat ieri vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.
„Rezultatul votului pentru cea de-a treia cerere cu privire la încuviinţarea arestării este: 11 au votat „pentru", şapte au votat „împotrivă", trei abţineri şi un vot nul, prin urmare se va face un raport că nu s-a întrunit majoritatea cerută de regulament pentru încuviinţare. Mai am de făcut o precizare că o să apară în spaţiul public anumite persoane care o să spună că Parlamentul României este o talpă împotriva Justiţiei: nu este o frână împotriva Justiţiei, ca drept dovadă s-a votat începerea urmăririi penale", a explicat Nica, la finalul şedinţei Comisiei juridice. El a adăugat că parlamentarii din comisie nu se substituie instanţelor de judecată. „Noi suntem o comisie a Parlamentului României, iar votul final pentru încuviinţare se va da în plen. Noi avem numai un vot consultativ în momentul respectiv", a precizat Nica.
„Am atât de multe lucruri să le spun!"
După audierea la Comisia juridică, Udrea a declarat că puşcăria nu este un subiect vesel, dar, în cazul său, a ajuns în colecţia de toamnă-iarnă, adăugând că le-a cerut parlamentarilor să facă ce este bine pentru România în acest moment. Fostul ministru a fost întrebată dacă este pregătită moral şi fizic pentru o nouă încarcerare. „Dacă nu ar fi un subiect atât de trist, v-aş răspunde cu o glumă, dar puşcăria nu este un subiect vesel, deşi la mine este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă, pentru că a fost primăvară-vară, la fiecare sezon încă o cerere de arestare. Niciodată nu eşti pregătit pentru aşa ceva", a spus ea.
Elena Udrea a precizat că le-a cerut deputaţilor din Comisia juridică să facă ceea ce cred că este bine pentru România. „Să facă ce cred dânşii că este bine pentru România în momentul acesta. Suntem în Parlamentul României, iar Parlamentul este forul legislativ, este puterea legislativă în această ţară. Câtă vreme există democraţie, puterea este la Parlament, el este format din oameni mai buni, mai puţin buni, ca toată societatea, aleşi care au voturi în spate şi le-am spus să facă aşa cum consideră ei că trebuie să arate România de acum încolo", a declarat Udrea. Deputatul a completat că are foarte multe lucruri de spus în faţa procurorilor. „Procurorii nici măcar nu m-au chemat să mă întrebe. Am atât de multe lucruri să le spun când mă vor chema să mă întrebe, încât sper să aibă interesul şi dorinţa să asculte ce am eu de spus", a punctat Udrea.