Mergi la conţinutul principal

Comisia chiulangiilor din CLM are un nou presedinte

Eveniment de importanta majora, vineri, in activitatea Comisiei nr. 4, ce poate fi numita si Comisia chiulangiilor, a Consiliului Local Municipal: dupa circa 3 ani de incercari esuate, s-a reusit reunirea membrilor acesteia in aceeasi sedinta - de obicei, acestia se "reuneau" fiecare, de unul singur, sau in doi, in sedinte separate, pentru a lua decizii "in comun". Sedinta a avut loc dupa ce dimineata, in plenul Consiliului Local Municipal, consilierul Mihaela Picu a atras atentia - pentru a cita oara?! - ca avizele acestei comisii nu trebuie luate in considerare, chiar daca secretarul Iuliana Lascu are curajul sa le exprime public, pentru ca, de fapt, ca de obicei, comisia nu s-a reunit, deci nu a putut lua nici o decizie cu privire la un proiect de hotarire sau altul. Cu tupeul care a caracterizat-o intotdeauna, cind a fost vorba despre aceasta chestiune, Iuliana Lascu a acuzat-o pe Picu de faptul ca ea a fost cea care a lipsit si ca se mira ca, la virsta acesteia, poate sa minta in acest mod. In ciuda acestei "iesiri", Lascu nu a avut curajul sa exprime cu voce tare avizul comisiei nr. 4, in timpul sedintei CLM, acordul acesteia fiind unul subinteles. Consilierul PSD Sorin Bosneag a solicitat secretarului municipiului sa incerce rezolvarea situatiei, odata pentru totdeauna, dat fiind ca devine deja penibila toata aceasta chestiune, in care Picu reclama, de trei ani de zile, chiulul in masa al colegilor consilieri din comisia 4 si masluirea proceselor-verbale de sedinta si, implicit, a avizelor. Cu un nou membru, Daniela Radulescu, - ce i-a luat locul fostului consilier Anton Lungu, decedat -, comisia s-a intrunit ieri la pinz, pentru a-si alege noul presedinte.
"Am reusit si ne-am adunat cu totii si am votat, avem presedinte in persoana doamnei Radulescu, votata in unanimitate, am fost fericiti. Mai greu a fost cu realegerea zilei in care sa tinem sedinta de comisie, deoarece colega noastra Lascu a insistat sa tinem comisia vineri seara, ori simbata seara si a mai fost si o varianta pentru duminica. Recunosc ca m-am opus, imi fac “mea culpa”, a incercat sa ne explice ca dumneaei are serviciu, am tinut sa-i aducem la cunostinta ca si noi, ceilalti, avem serviciu si nu sintem casnice. Pina la urma, doamna presedinte a dat dovada de o intelepciune pe care eu am invidiat-o, dumneaei va venit joia, in mod normal si firesc, asa cum s-au tinut pina acum sedintele, va veni si vinerea, pentru cealalta colega care nu poate veni joi si va veni si simbata, pentru doamna secretar Lascu. Doamna presedinte s-a oferit sa faca si procesele-verbale", a spus Picu. Aceasta a precizat ca nu este legala aceasta procedura, prin care se tin sedinte separate cu membrii comisiei, dupa care se ia decizia chipurile, "la comun", dar e un pas inainte, fata de procedura anterioara, caracterizata de chiul in masa si masluirea proceselor -verbale.
Viceprimarul Daniela Vasioiu este la rindu-i de parere ca e imposibil sa se faca raportul pentru proiectul de hotarire, cind trebuie sa fie prezenti toti consilierii, daca ei se aduna cite doi, in zile separate: "Partea proasta este ca aceste rapoarte se inainteaza Prefecturii, ca sa valideze, din punct de vedere al legalitatii, hotaririle de Consiliu. In momentul in care Prefectura vede avizul comisiei 4 si raportul, si constata din procesele-verbale ca aceasta comisie nu se intilneste, nu emite astfel de rapoarte, ar trebui sa ia masuri. Pai tu, Prefectura, nu intrebi secretarul ce se intimpla acolo? Nu primesti raspuns corespunzator, sesizezi Parchetul, ca acelea sint acte in fals, care produc efecte!".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu