Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comisarul Leitoiu a fost eliberat din functie

Cutremur in Politie: dupa un control-fulger de la Bucuresti, seful Serviciului de Investigatii Criminale a imbatrinit si a obosit brusc, astfel incit si-a dat ieri demisia, fiind eliberat din functie de seful sau, cu care jucase la loto, alaturi de trei indivizi din lumea interlopa. Temporar, pina la organizarea unui concurs, scaunul comisarului Sorin Leitoiu a fost ocupat de seful Compartimentului Urmariri, scms. Marcel Dragan.
"Astazi (ieri - n.r.), domnul subcomisar Catalin Chivu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului, l-a eliberat din functie, la cerere, pe seful Serviciului de Investigatii Criminale, comisar Sorin Leitoiu. A fost desemnat sa Indeplineasca atributiile specifice functiei subcomisarul Marcel Dragan, ofiter din cadrul aceluiasi serviciu", ne-a precizat, sec, Biroul de Presa al IPJ.
Contactat de reporterii nostri, pentru a oferi detalii referitoare la cauzele eliberarii din functie, cms. Leitoiu, fostul sef al celui mai fierbinte serviciu din IPJ, ne-a declarat: "Mi-am dat demisia. Care e problema? Sint bolnav, am suferit o interventie chirurgicala si mi-am dat seama ca sint batrin si obosit, asa ca am considerat ca e bine sa ma retrag. Nu ma voi pensiona, ci imi voi continua activitatea, in cadrul serviciului pe care l-am condus pina azi."
Interesant este faptul ca fostul sef de la Judiciar si-a prezentat demisia dupa un control de la Capitala, cu privire la imprejurarile in care cms. Leitoiu a jucat la loto cu personaje din lumea interlopa.
Ancheta respectiva s-a declansat in urma dezvaluirilor reporterilor nostri, care au intrat in posesia unei copii a unui bilet loto, pe spatele caruia se semnasera scms. Catalin Chivu, cms. Sorin Leitoiu, Titi Sgircitu, care in acea perioada era cercetat de Politie pentru peste 30 de inselaciuni, precum si alti doi indivizi din lumea interlopa. Cei 5 contribuisera cu sume egale si, pentru a fi siguri ca nici unul dintre ei nu va fugi cu eventualii bani cistigati la Loto, au hotarit sa se iscaleasca pe verso. Astfel, semnaturile sefului Politiei si a comisarului Leitoiu au ajuns linga cea a lui Sgircitu, iar in decembrie 2005, cind cei 5 au cistigat un autoturism "Dacia Logan", l-au impartit frateste.
Initial, cms. Leitoiu si scms. Chivu au refuzat sa comenteze evenimentul, dar dupa aparitia articolului in "Obiectiv", seful IPJ a emis un comunicat in care punea totul pe seama unui incident izolat si neplacut, aruncind "mortul" in curtea unuia dintre partenerii de jocuri de noroc, ce l-ar fi acceptat pe Sgircitu sa cotizeze la cumpararea biletului, fara stirea politistilor. Pentru a demonstra ca ofiterii au mintit in legatura cu "incidentul izolat", jurnalistii de la "Obiectiv" au scos la iveala faptul ca cei cinci pariori continuasera sa joace la 6/49 si chiar cistigasera de alte doua ori.
Recent, surse demne de incredere ne-au declarat ca, in mod bizar, anchetatorii care efectueaza investigatii in cazul "Loto" au omis sa-l audieze exact pe martorul-cheie, Titi Sgircitu.

Cms. Leitoiu - anchetat si pentru abuz in serviciu

Reamintim ca pe 21 iunie 2005, la scurt timp dupa asasinatul comis in Radu Negru de Razvan Contu, poreclit "Folea", din gruparea Buricea, caruia i-a cazut victima Marius Ilie, zis "Canaru'", finul gruparii "Catali" din Varsatura, un alt executant al fratilor Buricea a fost haituit de prietenii celui ucis. In fata blocului fratilor Buricea si-a facut aparitia un echipaj de Politie condus de cms. Leitoiu si, in timp ce ofiterul discuta cu membrii gruparii Buricea, si-a facut aparitia un reporter de la "Obiectiv". "Ce, ba, ziaristule, te-ai dat cu dusmanii? Lasa, ca vezi tu! Avem grija si de tine!", au sarit ca arsi "baietii de cartier". Amenintarile au trecut pe linga urechile oamenilor legii, dupa care politistii au demarat in tromba cu duba, lasindu-l pe ziarist sa dea piept cu interlopii. Fiindca jurnalistul a scris despre incidentul din Radu Negru, cms. Leitoiu si Ghita Buricea l-au dat in judecata pe reporter, pentru insulta si calomnie, plingerile lor fiind aproape identice si inregistrate cu numere consecutive: comisarul cu nr. 7633/2005, iar Buricea cu plingerea nr. 7634/2005. Mai mult, plingerile depuse de cei doi contineau adresa redactorului.
Intrebat de unde a obtinut adresa jurnalistului, cms. Leitoiu a declarat reporterilor nostri: "De unde am avut eu adresa? Asta-i culmea! Ce mare inginerie sa iau adresa? M-am uitat la Evidenta Populatiei, ca nu-i un secret. Eu nu stiu unde locuieste ziaristul, dar, in calitate de politist, am luat adresa din baza de date. Pentru mine e simplu".
Cu toate ca seful Serviciului Judiciar marturisise reporterilor nostri ca a accesat baza de date a Politiei pentru a afla informatiile respective, seful IPJ a ajuns la alta concluzie: "Cms. Leitoiu a declarat in scris conducerii unitatii noastre ca datele de identificare le-a obtinut din plingerea numitului Buricea Ghita, in momentul in care a fost anuntat de acesta ca-l va propune ca martor in plingerea sa, pe care o va depune la Judecatorie." La scurt timp, pe numele comisarului Leitoiu s-a intocmit un dosar de cercetare penala, sub aspectul comiterii infractiunii de abuz in serviciu, caz aflat in atentia procurorilor de la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Galati.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii