Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Comerciantii de bauturi si tutun, obligati sa se Inregistreze la Fisc

In proiectul de Ordonanta de Urgenta care modifica Codul Fiscal au fost introduse o serie de reglementari noi In domeniul comercializarii bauturilor alcoolice si tutunului de catre agentii economici care au activitate de comert cu ridicata, dar si cu amanuntul. Proiectul de act normativ stipuleaza ca agentii economici care doresc sa distribuie si sa comercializeze cu ridicata bauturi alcoolice si produse din tutun sint obligati sa se Inregistreze la autoritatea fiscala teritoriala si sa Indeplineasca o serie de conditii. Astfel, agentii economici trebuie sa detina spatii de depozitare corespunzatoare, In proprietate, cu chirie, contract de comodat sau cu orice titlu legal; sa aiba Inscrise In obiectul de activitate, potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN activitatea de comert cu ridicata al bauturilor, comert cu ridicata al produselor din tutun sau comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun; sa se doteze cu mijloacele necesare depistarii marcajelor false sau contrafacute, In cazul comercializarii de produse supuse marcarii.
Aceleasi conditii trebuie sa le Indeplineasca si comerciantii detailisti de bauturi alcoolice si produse din tutun, acestia fiind obligati, totodata, ca, pina la data de 1 aprilie 2006, sa se Inregistreze la Fisc.
Procedura de Inregistrare a agentilor economici care doresc sa distribuie si sa comercializeze cu ridicata sau cu amanuntul bauturi alcoolice si produse din tutun se va face potrivit prevederilor Legii nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicat. Bauturile alcoolice livrate de agentii economici producatori catre agentii economici distribuitori sau comercianti cu ridicata vor fi Insotite, potrivit noilor reglementari ce vor intra In vigoare Incepind cu anul viitor, si de o copie a certificatului de marca al producatorului, din care sa rezulte ca marca Ii apartine.
Totodata, Codul fiscal modificat instituie raspunderea agentilor economici distribuitori si comerciantii de bauturi alcoolice si produse din tutun pentru provenienta nelegala a produselor detinute, acestia fiind obligati sa verifice autenticitatea facturilor primite. Si un ultim aspect: pentru agentii economici mentionati mai sus, Inregistrarea la autoritatea fiscala teritoriala se efectueaza cu plata unei taxe si eliberarea unui atestat, In conditiile si cuantumul stabilite In norme.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii