Mergi la conţinutul principal

Comedia se întoarce la Teatrul ”Maria Filotti”

• sâmbătă puteți vedea spectacolul “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, iar duminică spectacolul ”Când apare copilul” de Andre Roussin, regia Laura Moldovan • prețul biletelor este de 25 lei și 28 lei și pot fi achiziționate de la agenția teatrală sau de pe site-ul www.blt.ro

 

Un nou weekend de comedie la Teatrul ”Maria Filotti” Brăila!

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, se joacă spectacolul “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, o comedie clasică în trei acte, o poveste în care trei bărbați își chinuiesc nevestele cu ”toanele” lor și fac pe supărații doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Asistăm la un tablou al secolului XVIII dominat de un aer permanent de sărbătoare și veselie. Prin natura situației, spectacolul ne surprinde cu o adevărată temă socială a celor trei cupluri burgheze, personaje însuflețite de spiritul comic, pur italienesc. Întreaga acțiune este supusă unui joc al măștilor, atât în sens propriu, cât și figurat. În final, contrar așteptărilor, femeile întorc roata destinului și îi pun la punct pe bădăranii deveniți mielușei.

Spectacolul “Bădăranii” a fost pus prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, având o istorie remarcabilă în teatru dar și în cinematografie. Un text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfățișate de Goldoni direct, aspru, fără convenții stereotipe, fără improvizații cu alunecări în grotesc și vulgaritate, în care măștile și costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii.

Distribuție: Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu/Gigi Antonescu (Canciano), Valentin Terente (Maurizio), Adrian Ștefan (Filippetto), Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

Duminică, 29 octombrie, tot de la ora 18.00 și tot la Sala Mare, puteți vedea spectacolul ”Când apare copilul”, de Andre Roussin (traducerea Andrei Bantaș), regia Laura Moldovan.

”Venirea pe lume a unui copil este o responsabilitate care în familia Jacques generează o serie de conflicte, întrebări, încurcături comice, efervescente și intense. Când dulce, când amar, dinamic și optimist, textul lui Andre Roussin trece testul timpului prin abordarea unor subiecte extrem de actuale. Legea privind sancționarea avorturilor, oportunitatea politică, familia , iubirea, educația, toate se regăsesc într-o explozie de situații comice și neprevazute”, afirmă regizoarea Laura Moldovan.

În distribuția spectacolului îi veți regăsi pe actorii Valentin Terente (Charles Jacquet), Ramona Gîngă (Olympe Jacquet), Dan Moldovanu/Gigi Antonescu (Domnul Jacguet), Flori Popa (Madeleine Lonant), Therese (Emilia Mocanu), Blanca Doba (Annie Jacquet), Adelin Ilie (Georges Jacquet). Scenografia - Raluca Polea.

Tot în acest sfârșit de săptămână, mai exact vineri, 27 octombrie, se joacă și comedia ”Familia TÓT” de Örkény István, regia Silviu Debu, spectacol la care toate biletele s-au epuizat. Cei care vor să îi vadă însă pe actorii Emilian Oprea (Maiorul), Zane Jarcu (Tatăl Tót), Monica Ivașcu (Mama Mariska), Corina Borș (Ágika), Adrian Ștefan (Poștașul) pot cumpăra bilete la următoare reprezentanție, care va avea loc weekendul viitor, pe 3 noiembrie.

Biletele la spectacolele Teatrului ”Maria Filotti” costă 25 lei (categoria II) sau 28 lei (categoria I) și pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală (informații și rezervări la 0239/613969).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro