From Combustion Engine Vehicle to Electric Vehicle | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
KA 202 – Strategic Partnerships for Vocational Education and Training Exchange of Good Practices 2019-2022

From Combustion Engine Vehicle to Electric Vehicle

Liceul Tehnologic Anghel Saligny, este partener în cadrul unui proiect european Erasmus cu denumirea: “De la vehicul cu motor cu combustie la vehicul electric”. Alături de școala din Brăila în proiect participă alte patru instituții de învățământ din Europa:

 

- Institut Mare de Déu de la Mercè, Barcelona- Spania, regiunea Catalunia

- Tampere Vocational College Tredu, Tampere-Finlanda

- Ogec Notre Dame Nevers, Nevers-Franta

- Sultanbeyli Sabina Görkçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Istanbul-Turcia

- Aretxabaleta Lanbide Eskola, Aretxabaleta-Spania, regiunea Tara Bascilor

Proiectul își propune să stabilească o cooperare între aceste instituții pe baza unui interes comun. Și anume acela de a impulsiona introducerea în conținuturile învățării a noțiunilor legate de tracțiunea electrică a automobilelor. Este evident că în perspectivă, datorită obiectivelor globale de reducere a emisiei de noxe, firmele constructoare de autovechicule vor renunța la motoarele cu combustie internă care au un grad mare de poluare. Au fost deja lansate în fabricație mașini cu propulsie hibridă, cu hidrogen sau electrică. Piața mașinilor electrice este în creștere exponențială, ceea ce va conduce întrun viitor apropiat la o nevoie de muncitori calificați în întreținerea, diagnoza și depanarea mașinilor cu tracțiune hibridă și electrică. Este de înțeles că în cel mai scurt timp la nivelul unităților de învățământ care pregătesc lucrători în domeniul auto, trebuie operată o extindere a conținuturilor și experiențelor de învățare care să vină în întâmpinarea acestor noi solicitări. Se va realiza redactarea unor materiale auxiliare, furnizarea unor exemple de bună practică, documentarea tehnologiei de conversie, lucrul în echipe multiculturale, cât și motivarea deprinderii cu succes a limbii engleze, respectiv a limbii engleze  tehnice. 

În cadrul aplicației au fost prevăzute la mobilități atât reuniuni de proiect, în care sunt detaliate modalitățile de implementare la nivel local, cât și sesiuni de lucru organizate prin rotație în fiecare școală participantă, la care iau parte atât profesori cât și elevi din toate instituțiile partenere.

Prima reuniune de proiect s-a desfășurat la Institut Mare de Déu de la Mercè  din Barcelona, la care au participat profesorii Gradinaru Florin si Maxim Camelia, iar următoarea activitate (mobilitate de lucru) se va derula la Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Brăila, in toamna acestui an.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro