Mergi la conţinutul principal
Festivitate

Comandantul Garnizoanei Brăila a primit Ordinul eparhial “Vrednicia Andreiană”

• în Ajunul Crăciunului, corul Garnizoanei Brăila a interpretat colinde la reşedinţa arhiepiscopală de la Galaţi • cu acest prilej, generalul de brigadă Vasile Ionescu, comandantul Garnizoanei Brăila, a primit Ordinul eparhial “Vrednicia Andreiană” din partea Părintelui Arhiepiscop Casian

 

Colindători militari la Reşedinţa arhiepiscopală din Galaţi, în Ajunul Naşterii Domnului. Potrivit comunicatului remis de părintele Rareş Bucur, în ziua de 24 decembrie 2019, Aula Magna a Centrului pastoral-misionar “Sfântul Ioan Casian” din incinta Reşedinţei arhiepiscopale din Galaţi a găzduit Corul militar al Garnizoanei Brăila, care a interpretat colinde tradiţionale în prezenţa Părintelui Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos. Corul Ganizoanei Brăila este format din membrii fanfarei militare, fanfară care, potrivit tradiţiei, deschide an de an sărbătorile de Bobotează, cântând troparele praznicului alături de preoţimea brăileană, pe drumul către Esplanadă.

La evenimentul de la Reşedinţa arhiepiscopală au fost prezenţi preoţi şi slujitori din administraţia eparhială, oficialităţi locale, preoţii militari de la Brăila şi Galaţi, precum şi angajaţi ai centrului administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. După interpretarea colindelor, Părintele Arhiepiscop Casian a rostit un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere “pentru credinţa, devotamentul, seriozitatea, loialitatea şi profesionalismul cu care militarii români îşi slujesc ţara”, precum şi pentru efortul depus de aceştia în păstrarea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor autentice creştine.

“În semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea desfăşurată, ierarhul Dunării de Jos a conferit Ordinul eparhial “Vrednicia Andreiană” generalului de brigadă Vasile Ionescu, comandantul Garnizoanei Brăila. La final, ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi le-a oferit daruri”, ne-a precizat părintele Rareş Bucur, prezent la eveniment.   

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro