Mergi la conţinutul principal

Comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, lobby pentru o carieră în Marină

• comandor Marcel Neculae, comandantul Flotilei Fluviale, și locțiitorul Flotei, comandorul Nicu Chirea, au promovat profesia militară în comuna natală • cei doi ofițeri au ilustrat, prin propriul exemplu, faptul că performanțele au avut la bază visul de a îmbrăca uniforma liceului militar • militarii Flotilei Fluviale au prezentat machete de nave de luptă, instrumente de navigație și echipamente ale pușcașilor marini

 

Lobby pentru alegerea unui liceu militar și a unei cariere în domeniu, parte a campaniei naționale de promovare a profesiei militare.

„Forțele Navale Române continuă campania de promovare a profesiei militare. Pentru câteva ore, marea și Dunărea au fost aduse mai aproape de elevii Școlii din comuna Văcăreni, jud. Tulcea, de către marinarii din echipajele navelor militare maritime și fluviale, scafandrii de luptă, infanteriștii marini, precum și de către elevii și studenții militari. Machete de nave, instrumente de navigație, elemente și accesorii ale echipamentelor de scufundare și ale pușcașilor marini, precum și alte materiale marinărești au fost prezentate elevilor de echipa Forțelor Navale Române, condusă de doi fii ai satului ajunși în importante funcții de comandă, precizează, într-un comunicat, surse din cadrul Forțelor Navale Române.

Astfel, comandor Nicu Chirea, locțiitorul comandantului Flotei și comandor Marcel Neculae, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, cu sediul la Brăila, și-au prezentat carierele militare în fața elevilor din clasa a VIII-a, pentru a ilustra, prin propriul exemplu, faptul că performanțele din domeniul militar au avut la bază visul de a îmbrăca uniforma Liceului Militar de Marină din Constanța. Potrivit sursei citate, dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă cei doi ofițeri superiori în slujba patriei le-au adus succesul în domeniul militar și i-a transformat, astfel, în exemple demne de urmat pentru tineri.

Mai trebuie spus că, urmând exemplul celor doi comandanți, patru tineri, fii ai satului, au îmbrăcat, la rândul lor, uniforma militară de marină.

Întâlnirea de suflet dintre marinarii militari și elevi a fost posibilă datorită parteneriatului existent între Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Filiala Mangalia și Statul Major al Forțelor Navale Române. Elevii de clasa a VIII-a au fost foarte bucuroși de întâlnirea cu marinarii militari și, de ce nu, cu viitorii lor colegi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, din Constanța, a mai precizat sursa citată.

Campania de promovare a profesiei militare continuă, cu implicarea directă a marinarilor militari brăileni și nu numai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro