Mergi la conţinutul principal

Comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, avansat la gradul de contraamiral de flotilă

• comandorul Nicu Chirea, comandantul Flotilei Fluviale de la Brăila, a fost avansat în grad prin Decret Prezidențial • la ceremonia desfășurată în Portul Militar Brăila a fost prezent contraamiral de flotilă Marcel Neculae, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale Române

 

Luni, 4 decembrie, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, comandorul Nicu Chirea, a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă

Ceremonia de citire a Decretului Prezidențial nr. 1.505 din 28 noiembrie 2023, privind acordarea gradului de contraamiral de flotilă comandorului Nicu Chirea a avut loc în Portul Militar Brăila, în prezența oficialităților militare și civile și a militarilor din cadrul structurilor Flotilei Fluviale.

Prezent la ceremonie, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiral de flotilă Marcel Neculae a trecut în revistă etapele carierei militare a comandantului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, carieră pe parcursul căreia „profesionalismul dovedit în poligoanele de instrucție fluviale și maritime, cât și activitatea din cadrul Statului Major al Forțelor Navale au confirmat evoluția pe cele mai înalte trepte ale succesului, în domeniul Apărării Naționale”, a contraamiralului Nicu Chirea.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea unităților din cadrul Flotilei Fluviale. În partea a doua a ceremoniei desfășurate în Portul Militar Brăila a avut loc conferirea de disticții și merite militare cu ocazia Zilei Naționale a României.

Reamintim că Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, structură de bază a Forțelor Navale Române, are în subordine trei mari unități: Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie (NPA), Divizionul 88 Vedete Fluviale și Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”. În compunerea Secției I a Divizionului 67 NPA sunt trei monitoare fluviale - „Mihail Kogălniceanu”, „Ion C. Brătianu” și „Lascăr Catargiu” - fiecare cu câte un echipaj de 53 de militari și cu o putere de foc devastatoare, fiind cele mai puternice nave militare fluviale din Europa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro