Mergi la conţinutul principal

Comandantul Brigăzii 10 Geniu a fost avansat general de brigadă

• de ieri, colonelul Vasile Ionescu este general de brigadă şi comandant al Garnizoanei Brăila • la ceremonie au participat oficialităţile locale, ofiţeri superiori, precum şi general de brigadă Liviu Marian Mazilu, locţiitor pentru Resurse al şefului Statului Major al Forţelor Terestre • anul acesta, comandantul celei mai mari unităţi militare din Brăila a sărbătorit 40 de ani de “viaţă militară”

 

De ieri, cea mai mare unitate militară din Brăila are comandant un general de brigadă.

Cazarma comandamentului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” Brăila a găzduit luni, 2 decembrie 2019, ceremonia de avansare la gradul de general de brigadă a colonelului Vasile Ionescu, comandantul Brigăzii, devenit, oficial, şi comandant al Garnizoanei Brăila. Acordarea gradului de general de brigadă colonelului Vasile Ionescu s-a făcut prin Decret al preşedintelui României, la propunerea Ministrului Apărării Naţionale şi Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT).

La ceremonie, au participat oficialităţile locale, în frunte cu prefectul Brăilei, primarul Marian Dragomir şi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, comandanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, ofiţeri superiori, comandanţi de unităţi, precum şi ofiţeri în rezervă. A fost prezent, de asemenea, generalul de brigadă Liviu Marian Mazilu, locţiitor pentru Resurse al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi generalul Tomescu.

După sosirea oaspeţilor, onorul la general şi intonarea Imnului de stat, a urmat o slujbă de binecuvântare oficiată de părintele Leontin Cristian, preotul militar al Garnizoanei Brăila, care s-a rugat, totodată, pentru noul general de brigadă, pentru Armata Română şi pentru ostaşii români aflaţi în teatrele de operaţii.

Au rostit scurte alocuţiuni generalul de brigadă Marian Mazilu, generalul Tomescu, precum şi noul general de brigadă Vasile Ionescu. Vădit emoţionat, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” Brăila a spus, printre altele: “Acest an, 2019, coincide cu împlinirea a 40 de ani de când am păşit pe porţile Liceului Militar din Breaza. Tot anul acesta, am sărbătorit 15 ani de la intrarea României în Alianţa Nord-Atlantică. Este şi un moment de bilanţ. Această înaintare în grad mă onorează, acum, la împlinirea a 40 de ani de viaţă militară”.         

Colonelul (actual general de brigadă) Vasile Ionescu a preluat efectiv comanda celei mai mari unităţi a Garnizoanei Brăila, Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, în octombrie 2017, la scurt timp după ce fostul comandant, generalul de brigadă Gheorghe Soare, a fost numit în funcţia de locţiitor de comandant al Diviziei 2 Infanterie “Getica” Buzău.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro