Mergi la conţinutul principal

#coloramimpreuna. Dăm viaţă secţiei de Pediatrie

• multe jucării, cărţi de colorat, creioane colorate, cărţi cu poveşti, dar şi un tobogan şi o cană electrică au fost donaţiile pe care le-am primit în cursul zilei de luni, la redacţie • de asemenea, am primit şi prima donaţie în bani: 50 de lei de la o persoană anonimă • campania continuă până pe 20 aprilie

 

“Sunt fericită când ajut, când mă implic în acţiuni umanitare”, ne-a spus Ana Maria Şerbu, o tânără de 22 ani, care, deşi nu e mămică, a înţeles cât de multă nevoie au copiii internaţi în secţia de Pediatrie de diferite jucării sau obiecte care să-i ţină ocupaţi şi să-i facă să uite de boală. Ana Maria ne-a vizitat, ieri, împreună cu mama sa, Sanda Şerbu, la redacţie. Au venit cu braţele pline: un tobogan din plastic, o cană electrică şi multe jucării: plastilină, forme de modelat plastilina, un set de rachete cu fluturaşi, un set de cuburi din lemn, o tablă magnetică, trei blocuri de desen şi patru cărţi de colorat, două seturi de carioci şi unul de creioane colorate, seturi de lego, acuarele, o carte cu jocuri şi un afiş mare care-i ajută pe copii să înveţe să citească ceasul.

O altă donaţie a venit din partea unei mămici de 33 de ani, din Brăila, care nu a dorit să-şi dea numele, dar care ne-a spus că ştie foarte bine cum arată secţia de Pediatrie şi câtă nevoie este de jucării pentru copii. Femeia ne-a lăsat la redacţie două pungi mari cu jucării, printre care amintim un troler din plastic, cărţi cu poveşti pentru copii, creioane şi foarte multe figurine din plastic cu Mickey Mouse şi alte personaje îndrăgite din desenele animate.

Ştefan Andrei, de la Quilling by Monica, ne-a adus o colecţie de enciclopedie pentru copii, reviste de benzi desenate, dar şi multe cărţi cu poveşti.

Vineri, am primit la redacţie şi prima donaţie în bani: 50 de lei de la o persoană care a dorit să rămână în anonimat.

După cum aţi aflat deja, ziarul “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi Asociaţia pentru Adevăr, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, au ales să vină în sprijinul copiilor internaţi în spitalul brăilean, prin lansarea campaniei #coloramimpreuna. Dăm viaţă secţiei de Pediatrie, o campanie ce are drept scop crearea unor condiţii minime prin care copiii suferinzi să treacă mai uşor peste perioada de internare şi să le facă şederea în spital mai plăcută.

Noi vă sugerăm câteva idei: jucării din plastic, măsuţe şi scăunele fără colţuri, tot din material plastic, covoraşe de joacă, băncuţe, tablă magnetică, căsuţe din plastic şi ţarcuri de joacă, tobogane mici din plastic, cărticele de colorat, jocuri, creioane colorate, cuburi de lego, stickere pentru pereţi cu personaje din desene, carusele pentru pătuţurile sugarilor, scaune speciale pentru servirea mesei, premergător, două fierbătoare pentru apă, cuptor pentru microunde, lenjerii colorate rezistente la spălat, ideal din bumbac etc. Precizăm că toate lucrurile oferite trebuie să prezinte siguranţă (să nu poată fi rupte, smulse, înghiţite etc) şi să fie uşor de dezinfectat.

În caz că optaţi pentru lenjerii, rugămintea noastră ar fi să vorbiţi cu familia sau prietenii şi să cumpăraţi 4-6 seturi identice, deoarece este interzisă folosirea de lenjerii de diverse culori în aceeaşi încăpere.

Pentru orice întrebări sau detalii, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail coloramimpreuna@obiectivbr.ro sau la numerele de telefon ale redacţiei disponibile şi în ediţiile print şi pe site. De asemenea, cei care vor să se implice în campanie, dar nu au timp fizic pentru asta, pot face donaţii în bani direct la redacţie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. De asemenea, donaţii se pot face şi prin transfer bancar, Asociaţia pentru Adevăr punând la dispoziţie următorul cont: RO68RNCB0048157424000001, deschis la BCR - Sucursala Brăila. Vă rugăm să specificaţi “Pentru campania colorăm împreună” atunci când faceţi donaţia.

Nu putem încheia fără a face un apel la agenţii economici din Brăila să ni se alăture, să colorăm împreună. Avem nevoie de multe mâini pentru a da o pată de culoare unei secţii de spital aflată de atâţia ani “în aşteptare”, în care copilul oricăruia dintre noi poate ajunge oricând.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro