Mergi la conţinutul principal

Colonelul Silion a ieşit la pensie

Colonelul Vasile Silion, aflat de11 ani pe funcţia de inspector şef al Jandarmeriei Brăila, a ieşit la pensie. Prim-adjunctul Vasile Moţ este cel care a preluat conducerea instituţiei, pentru o perioadă de 6 luni. După ce va trece acest termen, urmează să se facă numirea altui inspector şef.
Cel care a preluat frâiele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, colonelul Vasile Moţ, are vârsta de 51 ani şi este angajat al Jandarmeriei Române din anul 1993. Atunci a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, ca şef de promoţie al întregului an.
De atunci, acesta a ocupat mai multe funcţii, comandant de pluton, comandant detaşament, diferite funcţii în Statul Major al unor unităţi ale Jandarmeriei din Constanţa şi Tulcea. Începând cu 1 martie 2015, prin ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, acesta a fost numit prim-adjunct al inspectorului şef la IJJ Brăila, funcţie pe care a deţinut-o şi la Jandarmeria Tulcea.

Festivitate cu emoţii

În cursul dimineţii de joi, 9 iunie, la sediul IJJ Brăila a avut loc festivitatea de predare-primire a comenzii acestei instituţii, ca urmare a trecerii în rezervă la termen, cu drept de pensie, a lui Vasile Silion. Reprezentantul Jandarmeriei Române, lt.col. dr. Mihai Cristian, şefii structurilor MAI din teritoriu, precum şi întreg efectivul inspectoratului au fost prezenţi la această manifestare. "În spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare, dl. colonel Silion Vasile a predat comanda inspectoratului şi drapelul de luptă, colonelului Moţ Vasile. Ofiţer cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, domnul comandant s-a pensionat după 37 de ani de activitate în sistemul militar. A urmat toate treptele ierarhiei militare, în ultimii ani de carieră fiind comandant detaşament, apoi, din anul 2003, a deţinut funcţia de adjunct al comandantului pentru ordine publică la Comandamentul de Jandarmi Judeţean Brăila. Din anul 2005, ca urmare a concursului susţinut, devine inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila", se arată în informarea transmisă de purtătorul de cuvânt al instituţiei, plt. maj. Sorin Neftode.
Odată cu predarea comenzii, col. Vasile Silion a spus câteva cuvinte, iar emoţiile nu au lipsit, mai ales că activitatea în acest domeniu a fost una intensă şi de lungă durată. "Au fost şi momente grele, unele foarte grele, la început, dar întotdeauna am încercat să fac lucrurile să meargă pe drumul lor normal. Sunt mândru de dumneavoastră, că sunteţi la acest nivel de pregătire şi profesionalism, şi sper că cel care mă va înlocui să ducă mai departe ceea ce am realizat eu până acum şi să facă mult mai multe decât am făcut eu..... În încheiere, aş vrea să vă mulţumesc, să vă doresc sănatate dumneavoastră, familiilor care vă sprijină, iar instituţiei Jandarmeriei Brăila, să dea Dumnezeu să rămână acolo unde îi este locul, în topul preferinţelor şi încrederii comunităţii, să fiţi întotdeauna în slujba cetăţenilor şi în apărarea legii", a declarat Vasile Silion.
La rândul său, colonel Vasile Moţ, a precizat că doreşte să continue şi să contribuie la obţinerea unor rezultate bune, obiectivul primordial fiind siguranţa cetăţeanului. "Sunt o fire deschisă şi ambiţioasă, iar în activitatea pe care o desfăşor mă bazez mai mult pe fapte, nu pe vorbe", a declarat colonelul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro