Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colinde oferite in dar de tinerii de la Penitenciarul de la Tichilesti

Batrinii de la Caminul pentru persoane virstnice de la Lacu Sarat au fost vizitati si urati, ieri, de colindatorii de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. Cei treisprezece tineri au fost primiti cu caldura si cu emotie de gazde. Emotionati au fost si colindatorii, care si-au amintit de parintii si de bunicii pe care unii nu i-au mai vazut de cind au fost arestati. Colindele interpretate de tinerii detinuti au adus lacrimi in ochii pensionarilor, care si-au aminitit de vremurile in care erau tineri si mergeau ei insisi cu colindul. "M-am bucurat din suflet cind am auzit ca ne vin uratori, fiindca imi amintesc de vremea cind eram mai tinara si ii invatam pe elevii mei colinde", ne-a relatat Alexandrina S. (72 ani), fosta invatatoare, asistata a Caminului. Dupa prezentarea manunchiului de colinde pe care l-au pregatit sub indrumarea invatatorului Alexandru Buzoianu, uratorii au dezvaluit si surpriza pregatita pentru gazde: le-au oferit acestora opt icoane pictate pe lemn, realizate de ei. Gestul tinerilor a adus o mare bucurie in sufletul batrinilor, cu atit mai mult cu cit conducerea Caminului intentioneaza sa ridice, in anul viitor, o capela in care sa se oficieze slujbe religioase pentru persoanele asistate.
Preotul capelan al Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti, Sorin Plesca, le-a citit celor prezenti poezia "Scrisoare catre fiul meu", compusa de o batrina aflata departe de fii si dedicata atit batrinilor care-si petrec sarbatorile departe de copii, cit si tinerilor detinuti, care-si vor serba Craciunul departe de familie.
De la Caminul pentru persoane virstnice, colindatorii au plecat la Manastirea "Sf. M. Pantelimon" de la Lacu Sarat, unde au fost intimpinati de stareta manastirii, maica Pantelimona, care le-a vorbit tinerilor detinuti despre cit de importanta este pentru un om libertatea spiritului. "Deschide usa, crestine!", "Florile dalbe", "Mos Craciun cu plete dalbe", sint doar citeva din colindele intrepretate de tinerii detinuti. Gestul lor nu a ramas nerasplatit", maicutele le-au oferit iconite si cite o punguta cu dulciuri. "Prin colindele pregatite, am dorit sa aducem bucurie si lumina in sufletele gazdelor noastre. Cistigul vizitei la Caminul de persoane virstnice a fost pentru ambele parti: pentru colindatori, iesirea in societate a fost un prilej de emotie si bucurie, iar batrinii au fost fericiti sa primeasca darurile oferite de tineri - colindele si icoanele", a declarat preotul capelan Sorin Plesca, coordonatorul acestei actiuni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii