Mergi la conţinutul principal

Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, din nou în Erasmus

* este vorba despre proiectul “Digital Mahale”, în care colegiul brăilean este implicat alături de școli partenere din Turcia (coordonator), Croația, Bulgaria și Polonia

 

Începând cu anul 2019, Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” derulează mai multe proiecte Erasmus Plus, iar în perioada 28 martie - 2 aprilie 2022 echipajul colegiului a desfășurat o mobilitate în Bulgaria, Sofia, în cadrul proiectului “Digital Mahale”, alături de școli partenere din Turcia (coordonator), Croația și Polonia.

Echipa colegiului a fost formată din elevii: Mihnea Brebenel, Andreea Toncea, Ștefan Daniel Stoian, Rareș Ștefan Munteanu, Maria Brebenel, Rareș Mihai Oprea și profesorii Cristian Toncea (coordonatorul proiectului) și Luminița Mocanu.

Tematica proiectului constă în asimilarea de către elevi a unei varietăți de instrumente web 2.0 pentru o mai bună realizare a tuturor proiectelor școlare și nu numai. În cadrul mobilității, elevii au fost instruiți să folosească aplicația Adobe Illustrator pentru realizarea unei pagini  web și a unei pagini de ziar.

Printre activitățile desfășurate s-au numărat și o vizită de lucru la cel mai citit ziar național din Bulgaria - “24 de ore”, unde echipajele au oferit ziare din țările lor, echipa Colegiului “Bălcescu” oferind un exemplar din ziarul “OBIECTIV - Vocea Brăilei”. Au urmat apoi vizita și workshop-ul de la Muzeul Național de Istorie și de la Muzeul de Științe, ultima activitate planificată fiind o vizită de documentare și colectare de materiale pentru pagina web la Plovdiv, fostă capitală culturală europeană în anul 2019.

Prin intermediul acestui proiect, elevii colegiului au comunicat și colaborat cu elevii din celelalte țări, au asimilat noi instrumente de lucru, au transmis colegilor rezultatele unei săptămâni intense de lucru și au revenit cu o motivație sporită către propria activitate de învățare.

“Această experiență ne-a dovedit că activitățile ITC pot foarte bine să se plieze la lucru în echipă și la activități de colaborare prin folosirea de aplicații moderne și utile elevilor”, a declarat prof. Cristian Toncea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro