Colegiul Naţional Gh. Munteanu Murgoci şi Olimpiadele Kaufland | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Colegiul Naţional Gh. Munteanu Murgoci şi Olimpiadele Kaufland


Precizăm că acest concurs s-a desfăşurat în perioada 15 septembrie 2015 - 29 februarie 2016, având două tipuri de clasamente: Top Hărnicuţi- 15 septembrie - 30 noiembrie 2015, în care primele 100 de şcoli au fost premiate cu 2000 euro şi Top Fruntaşi- 15 septembrie 2015 - 29 februarie 2016, la care premiul I a fost în valoare de 40.000 de euro, al doilea, de 30.000 de euro, iar al treilea de 20.000 de euro pentru 100 şcoli.
Colegiul Naţional „Gh. Munteanu Murgoci" s-a înscris în competiţie în luna octombrie, 2015 şi a derulat 106 activităţi, prezentate pe pagina de concurs dedicată acestora, coordonator fiind profesorul Paul Pruş. Fiecare activitate a fost desfăşurată cu un număr de cel puţin 31 elevi, având o durata de una sau două ore. Fotografiile din timpul activităţilor şi rezumatul acestora au fost încărcate pe site-ul competiţiei.
La concurs au participat toţi elevii Colegiului, coordonaţi de 30 de profesori, de directori, într-o serie de activităţi implicându-se şi personalul medical. Ca repartizare pe domenii amintim că în cel reprezentat de Mediu, de exemplu, s-au derulat 3 activităţi, cu participarea a 100 de elevi, acestea constând în plantarea de pomi, de flori, în confecţionarea de materiale de eco-bricolaj de către elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a sau în reciclarea deşeurilor electrice şi a celor din hârtie şi plastic.S-au derulat şi sesiuni de informare şi de educare privind necesitatea utilizării raţionale a resurselor planetei, cu participarea a 5 clase din liceu, implementându-se şi un nou şi modern sistem de selectare a deşeurilor.
Consiliul Şcolar al Elevilor s-a implicat în organizarea unor sesiuni de prezentare a stilului de viaţă sănătos şi a cumpărăturilor inteligente. Echipele au fost formate din elevi de liceu, iar beneficiarii au fost cei de gimnaziu.
Activităţile care s-au grupat în domeniul Sport şi sănătate au fost variate, de la campionate de fotbal, de volei şi de şah la lectii de aerobic, aikido având ca invitaţi instructori cu experienţă.
De un mare interes au fost sesiunile de prezentare a creaţiilor literare ale elevilor din clasele de gimnaziu, dar şi de liceu, integrându-se astfel şi proiectele ce se desfăşoară de doi ani în şcoală (de exemplu, Mentorat - Cei mici-Cei mari , cu participarea claselor a VI-a şi a X a- B), spectacolele de teatru, dezbaterile literare, precum şi expoziţiile de pictură, design vestimentar sau serbările muzicale. La categoria Tradiţii elevii de la profilul ştiinţe sociale au prezentat modul de viaţă al comunităţilor de turci, ruşi lipoveni, greci şi romi, din Brăila.
Echipa de elevi voluntari ai Crucii Roşii au prezentat colegilor tehnici de prim ajutor, evidenţiind rolul important al acestora în cazul accidentelor.
În cadrul laboratoarelor de informatică s-au desfăşurat o serie de activităţi de prezentare a noutăţilor online şi a siguranţei pe Internet, de programare, crearea de softuri educaţionale, utilitare, jocuri.
Partenerii externi ai Colegiului (Poliţia Brăila, BCR, Brainconf, Universitatea Politehnică Bucuresti etc.) au propus elevilor la sesiuni de informare şi orientare profesională.
Premiile obţinute de Colegiul Gh.M.Murgoci în cadrul Olimpiadelor Kaufland au ca scop principal îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene.
Implicarea elevilor şi a profesorilor în asemenea acţiuni demonstrează spiritul lor creativ, deschiderea spre formele alternative ale dezvoltării personale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro