Mergi la conţinutul principal

Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” a primit titlul de “Şcoală-ambasador a Parlamentului European”

• 15 şcoli din România au primit această distincţie în cadrul proiectului educativ cu acelaşi nume • programul urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţele despre Europa şi democraţia parlamentară europeană în rândul tinerilor

 

Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” Brăila continuă să facă performanţă chiar şi pe timp de pandemie. Recent, colegiul a primit titlul de “Şcoală-ambasador a Parlamentului European” (EPAS), în cadrul proiectului educativ cu acelaşi nume. Lansat în 2017, programul urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţelor despre Europa şi democraţia parlamentară europeană în rândul tinerilor. Aceştia sunt familiarizaţi cu posibilităţile pe care cetăţenia europeană le oferă, precum şi cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Programul cuprinde cursuri introductive şi aprofundate pentru cadrele didactice din şcoală, pe teme ce ţin de Uniunea Europeană şi instituţiile acesteia, activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare a adolescenţilor cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană şi cetăţenia activă. În cadrul proiectului fiecare şcoală înscrisă realizează echipe compuse din 5 ambasadori seniori – cadre didactice şi 15 ambasadori juniori – elevi. Liceele amenajează un punct de informare dedicat Uniunii Europene, ambasadorii seniori coordonatori participă cursuri de formare şi, împreună cu elevii, realizează diverse activităţi. Colegiul “Bălcescu” a început activităţile în octombrie 2019, iar de la debutul pandemiei de coronavirus acestea au continuat în mediul online.

În total, 15 licee din România au primit titlul de “Şcoala-Ambasador a Parlamentului European”, ceremonia de premiere având loc, online, pe 11 iunie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro