• în perioada 14-18 octombrie, în fiecare zi, au fost organizate diverse evenimente dedicate foştilor absolvenţi şi elevilor • Centenarul s-a încheiat cu o “capsulă a timpului”, mesajele lăsate de elevii colegiului urmând să fie deschise peste 100 de ani
Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” şi-a sărbătorit Centenarul printr-o serie de activităţi care au reunit peste 200 de absolvenţi din diferite generaţii, profesori şi părinţi. Acestea s-au desfăşurat în săptămâna 14-18 octombrie, sub semnul „Un secol al împlinirii prin educaţie”.
În primele trei zile dedicate Centenarului au avut loc mai multe evenimente organizate de către cadrele didactice ale Colegiului „Murgoci”. Astfel, luni, 14 octombrie, seria acţiunilor a fost deschisă cu evenimentul “Gheorghe Munteanu Murgoci 1919-2019 - Un secol al împlinirii spiritului prin educaţie”, unde invitatul special a fost Constantin Murgoci, nepotul profesorului Gheorghe Munteanu Murgoci. Marţi, 15 octombrie, evenimentele au cuprins o serie de concursuri şcolare şi sportive adresate copiilor, printre care s-au numărat: Simpozionul concurs “Personalităţi brăilene - repere în patrimoniul cultural naţional”, Festivalul de Teatru “Murgoci Drama Festival”, Concursul/simpozion “Trecut şi viitor - sertarul cu poveşti”, un meci de baschet băieţi, între colegiile “Murgoci” şi “Bălcescu”, şi un meci de fotbal fete, între echipa Colegiului “Murgoci” şi a Liceului “Perpessicius”. Miercuri, 16 octombrie, a fost o nouă zi de concursuri şi activităţi sportive. De asemenea, s-a ţinut şi o activitate în domeniul dezvoltării persoanale - “Liceeni cu pasiune”, moderată de Romeo Creţu.
“A fost emoţionant să ne întâlnim cu foştii absolvenţi ai liceului. Ne mândrim cu realizările lor şi ne bucurăm când auzim că spun că sunt din Brăila, că sunt de la «Murgoci». În toată această perioadă am avut parte de sprijinul Bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a fost la noi în şcoală, de spijinul Consiliul Judeţean care ne-a finanţat proiectul şi de cel al Primăriei. Dorim să le mulţumim că au fost alături de noi”, ne-a declarat prof. Mihaela Giurcă, directoarea Colegiului “Murgoci”.
Ziua de joi, 24 octombrie, a fost numită “Ziua absolventului”. Asociaţia “Semper Fideles” Murgoci (asociaţia absolvenţilor Colegiului “Murgoci”) organizând mai multe evenimente menite să creeze o conexiune între foştii şi actualii elevii ai liceului. Pentru început, liceeni au avut parte de o ediţie specială de mentorat în cadrul evenimentului “Career Day”. A urmat apoi tradiţionalul meci de baschet între elevi şi absolvenţi, ajuns la a şaptea ediţie. Seara s-a încheiat cu un super spectacol la Teatrul “Maria Filotti”. “Murgoci la ceas aniversar - o întâlnire între generaţii” l-a avut cap de afiş pe Marius Mihalache şi al său spectacol “Săftiţa” balkanic project, pe scenă urcând şi doi foşti absolvenţi: Alice Jeckel şi Adrian Şerban (proiect Grande Rio), ambii absolvenţi ai promoţiei 1994. De asemenea, din spectacol nu a lipsit nici caricaturistul brăilean Costel Pătrăşcan. Trebuie precizat că Alice Jeckel este cea care s-a ocupat de organizarea evenimentelor coordonate de Asociaţia “Semper Fideles”, alături de preşedintele Cristian Lucilius Nicolae.
“Ne dorim să continuăm acest «Murgoci 100» şi evenimentul să crească de la an la an. Şi mai e un lucru pe care ni-l dorim. Să creăm pe site-ul colegiului o secţiune de «Alumni» în care toţi absolvenţii care doresc pot să îşi pună experienţa în folosul elevilor. Adică îşi pot pune CV-ul acolo, CV-ul nu este public şi poate fi accesat doar de către cei care au conturi verificate. Elevii vor putea intra în această secţiune, vor căuta absolvenţi dispuşi să-i sprijine pe diverse proiecte, le vor putea pune întrebări despre domeniul lor de activitate sau pot găsi sprijin dacă au nevoie de un intership sau pentru participarea la un concurs de robotică. Elevii pot găsi astfel colaboratori în foştii absolvenţi. Acesta este modelul de alumni pe care îl folosesc foarte multe universităţi renumite din SUA şi nu numai”, a declarat Cristian Lucilius Nicolae, preşedintele Asociaţiei “Semper Fideles” Mugroci.
Evenimentele dedicate Centenarului s-au încheiat cu o “capsulă a timpului”, mesajele lăsate de actualii elevi ai licelui urmând să fie deschise peste 100 de ani, adică de generaţia “Murgoci - 2119”.