Mergi la conţinutul principal

Colegiul ”Murgoci”. Reabilitare și modernizare

* este vorba despre un proiect de peste 6 milioane de lei ce va fi realizat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții * lucrările vor începe cel mai probabil anul viitor, iar modernizarea va cuprinde toate cele trei clădiri: liceul, sala de sport și laboratoarele

 

Colegiul „Murgoci” din Brăila va fi reabilitat și modernizat în totalitate printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Vorbim despre un proiect de peste 6,2 milioane lei, iar lucrările vor acoperi întregul colegiu, mai exact construcțiile C1 (5 corpuri de clădire) – liceu, C2 (sală de sport) – 2 corpuri de clădire și C3 (laboratoare) – 1 corp de clădire.

Pentru a obține finanțarea acestui proiect de investiții, Primăria Municipiului Brăila a înaintat o solicitare la Compania Națională de Investiții, prin includerea în ”Programul Național de construcții de interes public sau social”, în cadrul subprogramului ”Unități și instituții de învățământ de stat”, aceasta fiind aprobată.

„Am fost incluși în lista proiectelor finanțate prin Compania Națională de Investiții. Am trecut de prima etapă, suntem în etapa a doua. Noi, Primăria, am pregătit toate documentele pe care le-a solicitat ministerul, le vom depune și vom semna contractul de finanțare. De asemenea, urmează să vedem dacă este nevoie să venim și noi cu o cotă parte de co-finanțare, nu știm încă în acest moment. După ce semnăm contractul, ministerul va organizația o licitație pentru constructor și apoi va începe execuția lucrărilor. Nu știm cât va dura acest proces, nu am alte detalii, dar anul acesta sigur nu vor putea începe lucrările”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

Astfel, în cea mai recentă ședință ordinară de Consiliu Local Municipal, aleșii au adoptat un proiect de hotărâre privind predarea către minister a amplasamentului situat în municipiul Brăila, Bulevardul Independenței nr. 4 și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții ”Reabilitare și modernizare clădire monument istoric – Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”. În proiectul de hotărâre se argumentează că obiectivele generale preconizate a fi atinse sunt: reducerea consumurilor energetice, cu condiția asigurării și menținerii climatului termic interior, optimizarea și modernizarea spațiilor, repararea clădirii și aducerea acesteia la standardele actuale, stoparea degradării construcțiilor și instalațiilor, reducerea costurilor de întreținere și exploatare.

În cadrul aceleași ședințe, municipalitatea a aprobat și finanțarea din bugetul local a cheltuielilor pentru servicii și lucrări care se va face prin ”Programul obiectivelor de investiții pe anul 2022”, pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare clădire monument istoric – Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, în sumă de 300.000 lei. La momentul actual, pe amplasament sunt existente racorduri la utilități, urmând a se analiza ulterior conform proiectelor tehnice de specialități, extinderea sau înlocuirea racordurilor existente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro