Echipa Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", care a participat la "OlimpiadeleK", a reuşit să se claseze pe locul 3 şi să câştige o finanţare de 20.000 euro. "OlimpiadeleK" este un program de responsabilitate socială sponsorizat de către "Kaufland România" şi implementat în parteneriat cu "Şcoala de Valori" şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Programul s-a derulat în perioada 15 septembrie 2015 - 29 februarie 2016. Aproape 1.200 de unităţi de învăţământ din ţară s-au înscris şi au desfăşurat peste 40.000 de activităţi ce au însumat 57.474 de ore.
Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" s-a clasat pe locul 3, alături de alte 100 de unităţi de învăţământ, drept pentru care a primit o finanţare de 20.000 euro, pe care o va putea folosi pentru a îmbunătăţi baza practică a şcolii. Elevii au luat parte cu entuziasm la activităţi din diferite domenii, precum mediul, sportul şi sănătatea, creativitatea şi tradiţiile, ştiinţa, cultura şi educaţia. La fiecare activitate au participat peste 30 de elevi şi 2-3 cadre didactice. La categoria "mediu", au fost desfăşurate 3 acţiuni de ecologizare a curţii şcolii, două de plantare de flori şi arbuşti, una de eco-bricolaj, 3 de colectare şi reciclare de deşeuri, două sesiuni de informare privind protejarea resurselor, implementarea unui sistem de reciclare selectivă la nivelul unităţii. La categoria "Sport şi sănătate", au fost realizate 4 competiţii sportive, 4 lecţii de aerobic şi arte marţiale cu invitaţi externi, 3 sesiuni de comunicări privind sportul şi nutriţia, 3 ateliere privind alimentaţia sănătoasă, 3 sesiuni educative despre cumpărăturile inteligente şi 4 activităţi de igienă orală.
Categoria "Creativitate şi tradiţii" a vizat realizarea a 5 expoziţii interne pe teme diferite, organizarea a 5 festivaluri de dans şi muzică, 5 sesiuni de prezentare a creaţiilor literare, 4 defilări de costume realizate din materiale reciclabile, 5 puneri în scenă a unor piese de teatru şi 5 sesiuni de comunicări privind importanţa tradiţiilor. La "Ştiinţă, cultură şi educaţie" au fost organizate 6 lecţii de educaţie rutieră, 6 de prim-ajutor, 3 workshopuri de orientare profesională, 4 vizite informative la diverşi agenţi economici, 4 vizite culturale, 4 sesiuni educative referitoare la utilizarea internetului, 3 lecţii de educaţie financiară, 4 sesiuni de estetică urbană, 10 proiecte inovative sau soluţii practice.
"Mulţumesc în egală măsură colegilor mei şi elevilor care au răspuns acestei provocări. A fost o mobilizare totală sub coordonarea a două profesoare tinere, Manuela Buzoianu şi Silvia Necula. Copiii noştri nu pot fi olimpici la matematică sau fizică, dar au demonstrat că pot câştiga un concurs potrivit lor. Astfel, visul nostru de a avea o bază de instruire practică pentru domeniile industrie alimentară şi turism, cu dotări necesare, începe să capete contur. Mulţumim Şcolii de Valori şi Kaufland România, care au ales să investească în educaţie", a declarat Laura Vasiliu, directorul Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau".