Mergi la conţinutul principal

Colectarea selectivă a deșeurilor pe raza județului Brăila, ultimii pași birocratici

• în Sala Mare a Palatului Administrativ s-a desfășurat, ieri, conferința de închidere a Fazării Proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Brăila”

 

Ieri, în organizarea Consiliului Județean Brăila, reprezentat de vicepreședintele Ionel Epureanu, a avut loc Conferința de încheiere a fazării proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Brăila”. La eveniment au participat subprefectul Loredana Virginia Badiu, reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale implicate și beneficiare ale  serviciilor și investițiilor în domeniul colectării, transportului și sortării/tratării deșeurilor  (de la Vădeni, Însurăței și Ianca), precum și din partea proiectantului, constructorului și operatorului de salubritate (RER). Au mai fost prezenți în Sala Mare a Palatului Administrativ viceprimarul Brăilei, Dionița Ciocan, reprezentanți ai Ministerului  Mediului din teritoriu, Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu,  BRAICATA, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală, ISU Dunărea, Jandarmeriei etc. Prezentarea proiectului a fost făcută de către vicepreședintele Ionel Epureanu și de Gheorghe Popa, din cadrul Consiliului Județean și manager de proiect. De subliniat participarea lui Adrian Constantinescu, directorul Regionalei de Investiții Galați, reprezentantul zonal al Autorității de Management POIM. Acesta, dar și ceilalți specialiști care au luat cuvântul, au subliniat complexitatea și importanța investițiilor amintite în colectarea și selectarea/tratarea deșeurilor; efortul depus la elaborarea și finalizarea proiectului; foarte buna colaborare dintre toți factorii implicați pentru depășirea cu succes a situațiilor și problemelor apărute pe durata implementării. S-a subliniat, de asemenea, necesitatea desfășurării unei ample campanii de conștientizare a locuitorilor și instituțiilor, agenților economici din  toate localitățile județului, pentru reușita deplină a colectării selective în fiecare locuință, localitate sau asociație de proprietari, unități  de învățământ etc. Va continua și distribuirea miilor de pubele și containere, concomitent cu asumarea răspunderii în buna și corecta lor utilizare de către toți beneficiarii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro