Mergi la conţinutul principal

Colecţie de medalii valoroase pentru atleţii brăileni la naţionalele juniorilor I

• Iulia Banaga şi Alexandru Iconaru sunt tripli campioni naţionali • la această ediţie, delegaţia brăileană a cucerit 9 medalii: 6 de aur, 2 de argint şi una de bronz

 

Bilanţ foarte bun al atleţilor brăileni la Campionatul Naţional rezervat juniorilor I: 6 medalii de aur, 2 de argint şi una de bronz, un record naţional şi un barem de participare la mondiale.

Duminica trecută, Alexandru Iconaru de la grupa profesorului Fănel Ionescu a devenit campion naţional la 200 m plat, iar Iulia Banaga, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, a cucerit aurul la 400 m garduri, în timp ce la 200 m plat, cu un nou record personal, şi-a trecut în cont medalia de argint. Din păcate, cele trei medalii de aur şi cele două de argint obţinute de Iulia Banaga la această competiţie nu vor reveni unui club brăilean ci grupării CSM Oneşti, care îi va oferi sportivei şi recompensele financiare aferente performanţelor obţinute.

Tot duminică, Andreea Dinu, atletă junioară II, s-a clasat pe locul al optulea în finala probei de 400 m garduri, poziţie care i-a revenit şi lui Robert Simion în proba de 200 m plat.

Vă reamintim că atleţii brăileni au avut prestaţii foarte bune şi în prima zi a competiţiei. Alexandru Iconaru a doborât recordul naţional, 13:81 secunde, la 110 m garduri juniori I, performanţă realizată de atletul pregătit de profesorul Fănel Ionescu în seriile probei de 110 m garduri. În finală timpul realizat de brăilean, care a devenit campion naţional, a fost de 13:61 secunde, însă acesta nu a fost omologat deoarece vântul din spate a depăşit limita admisă de regulament. Locul al treilea şi, implicit, medalia de bronz la garduri i-a revenit lui Arif Veisel, sportiv antrenat la CSM Brăila de profesoara Irina Roată.

La proba de 100 m garduri feminin primele două locuri au fost adjudecate de atlete de la LPS Brăila. Iulia Banaga, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, a devenit campioană naţională, iar titlul de vicecampioană naţională i-a revenit sportivei Andreea Caracudă de la grupa profesoarei Sica Lazăr. Cu acest prilej Caracudă şi-a realizat baremul pentru Campionatul Mondial.

Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a cucerit medalia de argint în proba de 100 m plat cu un nou record personal, 11:99 secunde.

În finala probei de 100 m plat masculin s-a calificat şi Robert Simion însă brăileanul nu a participat la cursa finală a acesei probe individuale ci a concurat în proba de ştafetă 4x100 m plat unde împreună cu Alexandru Iconaru şi doi ieşeni, Anton şi Piciu, ştafetă care a devenit campioană naţională. Şi ştafeta feminină 4x100 m plat formată numai din sportive brăilene, Andreea Caracudă, Andreea Dinu, Bianca Toader, Iulia Banaga a cucerit medalia de aur.

“Continuăm să ne menţinem pe locuri fruntaşe pe plan naţional în probele de garduri. La băieţi am avut un aur şi un bronz, la fete primele două poziţii au fost adjudecate de brăilence. La ştafetă am fost tot campioni naţionali, iar concluzia: rezultatele au fost de excepţie. Urmează Campionatul Mondial din Finlanda, iar obiectivele sunt diferite. Dacă pentru Iconaru, care este în primul an de juniori I, un loc în semifinale ar fi bun, Banaga poate prinde finala şi acolo orice lucru este posibil. În Finlanda vor veni sportivi foarte valoroşi, dar la o competiţie, fie ea şi mondială, pot să apară surprize”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro