Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Colceag: "Am sa candidez la alegerile pentru postul de sef de camera"

Reporter: Domnule Colceag, ca sa nu existe suspiciuni, vreau sa-ti spun din capul locului ca esti un mare dobitoc!

Colceag: Sa ne intelegem. Intii de toate, eu sint comisar sef, iar gradul nu mi-l poate lua nimeni. Cit despre faptul ca sint dobitoc, nu ma pot pronunta acum. Sint mai multe aspecte de care trebuie tinut cont. Daca ar fi sa-mi reprosez ceva, ar fi ca nu am stiut cum sa-mi acopar urmele. Am bagat la inaintare o femeie, adica mi-am construit alibiul pe o femeie. Iar femeile stii cum sint, se sperie si te lasa la greu. Trebuia sa inventez naibii un barbat, unul cu principii, care sa ma sustina, sa nu ma tradeze in fata procurorilor. Asta este, acum e prea tirziu.

Reporter: Ai vrut sa-l termini pe Chivu. Ce-ai cu el?

Colceag: Personal, nu am de impartit nimic cu Chivu. Daca mai eram in activitate aveam pe ce sa ne razboim: pe bani, pe functii, pe zone de influenta. Dar asa, ce sa am eu cu Chivu? Bine, recunosc ca ma enerveaza la culme, dar in rest mi se pare un baiat de treaba. De fapt, el a inceput-o, nu eu. S-a apucat el sa intrumenteze nu stiu ce dosare de-ale mele, sa ma scoata vinovat ca am furat bani, tablouri si cladiri de la fundatia aia a politistilor. Alta treaba nu avea? A promis ca face ordine si disciplina pe strazi, ca-i rupe pe mafioti, iar el se apuca sa-i ancheteze pe fostii lui colegi? Daca-l prind pe strada, ii rup picioarele!

Reporter: Pai n-ai cum, ca acum esti la bulau.

Colceag: Si ce daca sint la puscarie? Ma simt de parca as fi venit la serviciu. Pai, tu crezi ca este prima oara cind intru in arestul politiei? Nici un coltisor de aici nu-mi este strain. Tin minte ca io am dat comanda sa aduca paturi dintr-astea, nici prea tari, nici prea moi. Iote, pot sa sar in ele cit vreau, ca nu se rup. Acum nu ca ma laud, dar am fost un un bun inspector sef adjunct. Prim adjunct. Ca conducator de inspectorat pot zice ca am facut treaba. Treaba mare, bai! Ma felicit si pe aceasta cale ca am fost inspirat sa pun termopane la arest, ca mi-am asigurat cele mai bune conditii, ca sa zic asa.

Reporter: Cu detinutii nu o sa ai probleme?

Colceag: Nu, ce probleme sa am? La urma-urmei, este loc pentru toata lumea in arest. De ce sa ne certam? Doar n-am venit impreuna si nici n-o sa plecam impreuna! N-avem nimic de impartit. Stiu ce se zice: ca la puscarie, oricite dusuri ar fi, tot se inghesuie lumea. Din acest punct de vedere nu imi fac griji. Sa stii ca eu am ajutat pe multa lume cit am fost sef la inspectorat. Mi-am cultivat o relatie speciala cu detinutii de aici. Adica de ce ce sa nu traiasca toata lumea bine? Ei sa aiba parte de conditii bune si vizite dese, iar eu sa nu-mi mai fac probleme ca leafa e prea mica sau ca bonusurile sint rare.

Reporter: Dom' Colceag, o sa candidati la alegerile pentru postul de sef de camera?

Colceag: Bineinteles, eu toata viata am fost sef. Doar nu o sa accept acum sa fiu subaltern. Voi candida si cred ca am sa si cistig. Sint cel mai indreptatit sa ocup acest post. Daca nici eu nu mai stiu cum sa vorbesc cu baietii de cealalta parte a vizetei, atunci cine? Nu-mi fac probleme ca nu voi fi ales. Cred ca am sa cistig din primul tur de scrutin. M-am gindit si la o platforma electorala beton. Deci in primul si-n primul rind, ca sef de camera am sa militez pentru infiintarea unei fundatii. Hooo, nu te grabi sa ma acuzi, ca n-am de gind sa ma pun pe mine sef la aceasta fundatie. Vreau doar ca detinutii, pardon, colegii mei de tabara sa poata desfasura niste activitati recreative, sa nu se mai gindeasca la motivul pentru care se afla aici. As propune si un nou Cod de Conduita (asa m-am gindit sa se numeasca), iar cine nu-l respecta, sa fie amendat. Bineinteles, amenzile le voi da eu, doar ma pricep la asta. De exemplu, vreau sa interzic fumatul in camera. Deci cred ca toti colegii mei vor fi de acord cu mine ca trebuie sa fumam afara. Pe hol daca se poate.

Reporter: Bun, si cine incalca in mod regulat acest Cod ce va pati?

Colceag: Pai, e simplu: va fi arestat si bagat la puscarie! Hai c-am glumit, ma! Am vrut sa vad daca esti atent la ce-ti zic eu. Crezi ca daca am fost toata viata politist, nu stiu sa fac poante bune?

Reporter: In incheiere, intreb: ce planuri de viitor ai, domnu' Colceag?

Colceag: Dupa ce voi face ordine si disciplina in arest, cum comisarul Chivu nu a fost in stare sa faca, am sa-mi vad de treaba mea. As iesi la pensie, dar n-am cum, pentru ca deja am iesit. Nu stiu ce am sa fac, dar am viata inainte, batrin nu sint, asa ca am motive sa fiu multumit.

Reporter: Si daca din interiorul acestei fundatii care va fi infiintata vor disparea documente considerate secrete?

Colceag: E foarte simplu. Am sa ies la raport si am sa spun ca de vina pentru aceasta nenorocire este o femeie. Stiu ca aici sintem numai barbati in camera, dar tocmai asta-i farmecul. Sa-l vad eu pe Chivu cum va reusi sa-mi demonteze afirmatiile. De data asta nu se mai joaca el cu mine: il fac din sold! Momentan, conduce el pe tabela de marcaj, dar sa nu uitam ca niciodata nu-i prea tirziu sa ajungi la puscarie. Sint pe cai mari, caci am citit in "Obiectiv" ca urmeaza sa-mi soseasca intariri, fosti colegi de-ai mei. Sa vezi ce echipa ne facem aici. Daca ne suparam, infiintam colea, in arest, un inspectorat paralel. Chit ca vom fi dezavantajati din cauza logisticii si nu vom putea face razii, din motive lesne de inteles, am convingerea ca vom reusi sa facem mult mai multe decit nu face Chivu acum. Votati Colceag! Cel mai bun politist din puscarie!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii